Интриги и отмъщения преди вота в Пловдив! Изхвърлен от Борисов кмет уволни двама гербери

0

Интриги, отмъщения и междуособици се вихрят под тепетата в навечерието на местния вот. Заради тях очертаващата се победа за ГЕРБ в Пловдив е на път да не се окаже толкова сигурна.

В герберските среди се засилва подозрението, че лидерът мени фаворитите си под чужд натиск и не се знае утре с какво решение в главата ще осъмне.

Местната организация се тресе от решението на Бойко Борисов да пусне млади играчи за районни кметове, а Костадин Димитров да се бори за града. Както „Галерия“ вече писа, кметът на район „Тракия“ се ползва с добро име в панелното гето. Той е известен и като верен паж на Иван Тотев и не взима важно решение без него. Лично Бойко Борисов представи математика таекуондист като кандидат на неговата партия за пловдивски кмет. Но това не се хареса на част от структурите на ГЕРБ най-вече в другите райони извън „Тракия“, където Димитров управлява няколко мандата. Повечето мнения на герберите в града са били в полза на Стефан Стоянов дългогодишен заместник-кмет и племенник на президента Петър Стоянов. Недоволни са и в централната част, където разчитаха, че напред ще бъде бутнат техният кмет Георги Стаменов. Както върви, е много вероятно местните активисти на ГЕРБ в скоро време да се противопоставят на лидера си открито. Истинската драма обаче се развихри в район „Северен“ на Пловдив. Кметът Стоян Алексиев уволни двамата си заместници – Красимир Асенов и Калоян Георгиев, без да им дава обяснение. Самият Алексиев стана кандидат за кмет на „Северен“, но не от отбора на ГЕРБ, а от този на Движение „Демократично действие – Д3″. Според запознати той се ядосал страшно на решението на партията да не го издига отново. И решил да отмъсти. Алексиев минава за човек на Иван Тотев. Той беше два мандата директор на ОП „Градини и паркове“ по времето на Тотев. Работеше отлично и със сегашния кмет на Пловдив Здравко Димитров, подкрепи го на изборите за  кмет.

Както е известно, Зико също изпадна от влака на ГЕРБ и явно хората му са заложени на дузпата. 3асега партията в града се успокоява, защото вярва, че ще получи солидно рамо на балотажа. Както вече писахме, очаква се там Костадин Димитров да получи поне 10 000 гласа от коалицията, която издигна сега Славчо Атанасов. Последният едва ли ще докопа отново на балотаж предвид приличната кандидатура на Ивайло Старибратов от ПП-ДБ. Припомняме, че както в София, така и в Пловдив Бойко Борисов опъваше нервите и на свои, и на чужди до последния момент. Според вътрешни хора той е бавил обявяването на кандидатурите точно за да нямат време опонентите му да реагират. И макар нещата в двата града да стоят по различен начин, общото е именно желанието на лидера да ги държи изцяло под свой контрол.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече