Линда негодува: Не ми дават българско гражданство, искам да гласувам!

0

Канадската съпруга на Кирил Петков Линда за  пръв път си позволи да изнесе подробности от личния им живот, давайки интервю за интернет предаване, писа „Ретро“.

В него сладкарката говори за кулинарните си подвизи, за семейния им живот с лидера на ПП и за проблемите им в България. Линда се оплака, че все още не й дават българско гражданство. Преди година и половина подала абсолютно всички необходими документи, но не знаела какво се случва и чакането продължавало. Нямала представа кога ще се сдобие официално с документи за пребиваване у нас, тъй като в момента е с временен паспорт. Този факт ограничава част от правата й в България, като това, че не може да упражнява вота си на каквито и да е избори, макар да живее от 16 години у нас.

„Нямам търпение да гласувам! Само най-голямата ни дъщеря Ванеса, която е в Америка, може. Тя ходи в посолството там и гласува“, обяснява Линда.

Въпреки че иска да бъде пълноправен избирател, канадката твърди, че не разбира политиката у нас. „Аз имам отделен живот от този на Кирил. Тези неща с политиката са ми странни“, споделя Линда. Тя е откровена, че не е реагирала отрицателно, когато мъжът й е споделил за намеренията си да влезе в политиката, но последствия от кариерата му имало върху цялото семейство. Линда подобни амбиции и увлечения нямала. Не се вълнувала и от политическите процеси в родната си Канада.

„Първото нещо, което научих за България, беше през 80-те години. Майка ми пиеше вино „София“ в Канада, тогава имаше доста български вина и на бутилката вино имаше картата на България, бях на около 9 години“, разкрива г-жа Петкова. Признава, че любимото й място у нас била семейната им вила между Лозенец и Царево.

„На морето обичаме да правим салати, риба на скара или огън, лесни рецепти, правим повече пресни продукти. Аз имам отделен живот и моите интереси, а Кирил има неговата работа. Не ги смесваме. изслушвам го, но нямам нищо общо с това. Аз дори не съм още българка и идеята за политика ми е малко странна“, споделя откровено Линда.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече