Лена с майчинство от близо 3 бона (Първа СНИМКА с бебето)

0

Приблизително 3 000 лв. майчинство получава Лена Бориславова. Красивото острие на „Промяната“ дари годеника си с момиченце преди по-малко от две седмици, което двойката кръсти Деа.

Бившата началничка на кабинета на Кирил Петков взима максималната сума, която една майка у нас получава от държавата. Парите се формират по сложна схема. 90% от майчинството е от осигурителния доход за периода 24 месеца назад. От общата сума пък се вадят и парите за осигуровки, данък в размер на 10%. Това показа проверка на „България Днес“.

Лена, като един от най-приближените и доверени хора на бившия премиер, получава не малка заплата в последната месторабота, а именно в централата на партията. Със сигурност юристката е прибрала доста повече от максимално осигурителния праг в родината – 3400 лв.

По-рано през тези две години Бориславова бе депутат, после началник на кабинета на премиера в 47-то Народно събрание, а по-късно в следващия парламент отново влиза като народен представител, преди април да се откаже. Със сигурност обаче големият доход на Лена през това време е бил все максимума. От април 2022 година сумата е 3400 лв. Преди това пък тя бе  3000 лв. Така по груби сметки излиза, че Лена получава малко под 3 000 на месец от държавата. Това обаче ще е за период от една година. За втората сумата драстично намалява. Майчинството за втората година е едва 780 лв.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече