Хекимян не е първия трансфер от Би Ти Ви към ГЕРБ

0

Дясната ръка на Хекимян Петър Нанев бе пиар на здравния министър Костадин Ангелов, сега се гласи да поеме новините в телевизията

Антон Хекимян, издигнат от ГЕРБ за кандидат-кмет на София не е първият шеф от Би Ти Ви с кариера в партията на Бойко Борисов. Първопроходец бе дясната ръка на Хекимян Петър Нанев. През 2020 г. бившият футболист заряза успешната си кариера в телевизията, за да стане говорител на новоназначеният здравен министър Костадин Ангелов, с когото са изключително близки. Твърди се, че именно благодарение на Ангелов, Петър Нанев прави кариера от средна ръка спортен репортер до разследващ журналист по здравни теми, пише „Уикенд“.

Трансформацията му започва през 2015 г. След незнайно как изтекли документи, Нанев излъчва разследване за злоупотреби във ВМА, а бившият директор на лечебното заведение ген. Стоян Тонев подаде оставка като депутат от ГЕРБ и председател на здравната комисия в парламента. В последствие се оказа, че изнесените данни за далавери са доста спорни и делото срещу без време споминалият се ген. Тонев и проф. Мирослава Кадурина се сгромоляса в съда.


Две години по-късно, герой в разследване на Петър Нанев стана и първият здравен министър в кабинета „Борисов 3” проф. Николай Петров, който също трябваше да подаде оставка. В репортажът се твърдеше, че докато е бил шеф на Военномедицинската академия, проф. Петров е възложил две обществени поръчки за 1,6 млн. лв. на бизнесмен близък до дъщеря му Руслана Петрова. Двете проверки, назначени от военна прокуратурата, завършиха с отказ от повдигане на обвинение заради липса на доказателства.


Междувременно в стола на здравния министър сяда проф. Костадин Ангелов, а здравното острие на Би Ти Ви Петър Нанев прави трансфер като негов пиар. На въпроси от свои колеги защо си напуска работата, Нанев тогава отговаря с усмивка, че всичко е уредено и скоро пак ще се върне, спомнят си хора от телевизията. Напук на практиката в Би Ти Ви, че всеки напуснал няма шанс повече да се върне, обещанията на репортера се сбъдват. След края на мандата на правителството на ГЕРБ, Нанев триумфално се завръща отново в телевизията.


Според запознати, двупосочният трансфер Би Ти Ви – ГЕРБ – Би Ти Ви става с одобрението на шефа на новините Антон Хекимян. Нещо повече, Петър Нанев дори е повишен и става изпълнителен редактор. Постът е ключов и реално го прави дясна ръка на Хекимян, защото Нанев е човекът, който спуска задачите на репортерите от името на боса. Твърди се, преминалият в ГЕРБ шеф на новините на Би Ти Ви Антон Хекимян е изключително доволен от работата му. Хора в телевизията смятат, че именно Нанев ще го наследи начело на телевизията. Поне такава била договорката, твърдят слухове в нюзрума. Босовете обаче е възможно да заложат и на Светослав Иванов.


На новият шеф на Би Ти Ви далеч няма да му е лесно да се еманципира от наследството на Антон Хекимян, разказват работещи в телевизията. Евентуалният опит да се започне на чисто означава масова чистка на хора. Твърди се, че през последната година Хекимян набутва на ръководни постове над 20 свои протежета. Общото между новоизлюпените началници е, че нямат почти никакъв телевизионен опит, но оставят впечатление за доста разкрепостени разбирания за живота.


„В един момент се оказа, че на един репортер се падат по двама началници. То хубаво, ама те си нямат идея какво да ни нареждат. При всяко напечено положение се тълпяха изчервени за инструкции в кабинета на своя гуру”, разказват с ирония редови репортери.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече