Първа главна роля: Щерката на Радев се чекне по прозрачно бельо на сцената (Снимка)

0

Дъщерята на президента Румен Радев – Дарина, участва в първата за сезона премиера на НАТФИЗ – “Дон Жуан се връща от война”, по текст на Йодьон фон Хорват с режисьор Крис Шарков.

Постановката е нова адаптация на популярния съвременен британски драматург Дънкан Макмилън, а действието на пиесата се развива в Берлин непосредствено след края на Първата световна война.

Дарина Радева влиза в първата си главна роля на прелъстена и изоставена от любовника Дон Жуан жена. След години тя се среща отново с него, вече като майка на дъщеря, но е изненадана, че той дори не помни името ѝ. Страстта между двамата отново избуява и става причина легендарният любовник да промени изцяло житейската си нагласа към света и любовта. 

В него се превъплъщава Даниел Кукушев – най-талантливият актьор от випуск 2024 според преподавателите. Неговият герой – прочутият съблазнител Дон Жуан, се завръща от фронта, но светът вече не е същият – морален упадък, инфлация, зараждащ се феминизъм, дегероизиране на досегашните идоли, крайнолеви и крайнодесни политически настроения. В тази поствоенна криза сякаш само любовта е спасение, а Дон Жуан, противно на очакванията, търси единствената жена.

В постановката участват актьори от т.нар. Златен клас на проф. Пенко Господинов, в който е и Дарина Радева. Сред тях са Антония Гюруди, Ивана Крумова, Йоана Димитрова, Нелли Таукчи, Ралица Попова и Силвия Болярска. Студентите ще се дипломират догодина. Спектакълът ще се играе на 12 и на 21 октомври.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече