Тошко Йорданов скъса споразумението на сглобката с миньорите!

0

Споразумението на Сглобката с миньорите вече е разкъсано на парчета!
Протестът и блокадите продължават, а хлевоуст депутат скъса демонстративно споразумението в Парламента. Денков се спаси в чужбина и ще стои там до петък.

Със скандал започна днешното пленарно заседание. На парламентарната трибуна председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов скъса споразумението, подписано от управляващите и част от протестиращите енергетици, прието вчера от депутатите. Той го определи като „безсмислено“:

„Това, което наблюдаваме, е, че с това решение има съгласие от страна на управляващите, а другата страна е в момента на магистралите. И „Хаинбоаз“ е затворен, и АМ „Тракия“ е затворена. И ние изгубихме два дена, за да приемем нещо, което е вашата гледна точка. И ако не сте ме разбрали, това е решението, аз си го взех“, заяви Йорданов, след което скъса споразумението.

Васил Стефанов от „Продължаваме промяната – Демократична България“ коментира:

„Току-що г-н Йорданов скъса пет от шестте искания на протестиращите, с които дойдоха на преговори“.

Преди това мнозинството отхвърли предложението на БСП като точка първа в дневния ред да се включи внесения от тях проект на решение за задължаване на Министерския съвет да одобри нови териториални планове за справедлив преход на въглищните региони.

От „Възраждане“ настояха за изслушване на министър-председателя Николай Денков заради разразилата се криза около изпратените от правителството в Европейската комисия териториални планове.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков обаче съобщи, че премиерът е изпратил писмено уведомление, че днес и утре няма да е в страната, защото участва в Европейски съвет.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече