Бингото с топките на джендърите, финансирано от държавата, продължава

0

Джендърите отново си заработват субсидията на фонд „Култура”

Скандалното бинго с травестити, щедро финансирано от държавата, продължава да радва с представленията си феновете на еднополовата любов, въпреки заканите на нежния шеф на Националният фонд „Култура” Сава Драгунчев, че ще си търси парите от организаторите. Преди дни от фондация „Сингъл степ” обявиха, че след дълго чакане, зажаднелите за хазарт и оргии ЛГБТ фенове отново могат да посетят т.нар. драг парти, в което хомосексуални, травестити, би или транс мъже се превъплъщават в женски образи.

„Формулата е позната: Драг кралици ще въртят заплашително топки, до достигане на множествен… куп подаръци! Ако числата ви се подредят в линия – печелите, ако се подредят в две – печелите двойно! А големите награди ще залеят всеки успял да попълни цяла карта! Локацията – бистрото на „Степс”! Очакваме ви заредени с по-големи топки, по-големи награди, по-големи кралици! И не забравяйте: Който носи бяло, му се е доиграло!”, написаха от фондацията в своята Фейсбук страница.


Както си му е реда, на плаката за предстоящото джендър бинго изрично е уточнено, че гей партито с хазартни елементи се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”. Преди няколко месеца се разбра, че  проекта на фондация „Сингъл степ” е получил субсидия от фонда в размер на 77 046 лв. по програмата „Възстановяване и развитие на частни културни организации” в категорията „Културно предприемачество”.


Новината, че с държавни пари се плаща за гей партита, маскирани като културни събития очаквано предизвика огромен скандал. Шефът на фонда – актьора Сава Драгунчев, който не крие хомосексуалната си ориентация, незабавно бе привикан в парламента за обяснения. На въпроси от гневни депутати, Драгунчев се оправда, че всичко с проекта било наред и нямало как да откаже финансиране. Все пак, няколко дни по-късно от фонда размислиха и обявиха, че започват дело, за да си върнат дадените на джендър фондацията 77 046 лв.  От фондацията побързаха да се изкарат жертви на популистки провокации и клевети, чрез насърчаване на страх и омраза преди парламентарните избори на 2 април. Заплашиха и със съд, всеки който е против тях. Джендърите обявиха, че са спечелили честно проекта си и ще продължат да усвояват държавните пари с нови партита.


Явно може да се вярва повече на фондация „Сингъл степ”, след като половин година по-късно проектът им не само не е прекратен, но продължава да се изпълнява. Да уточним, че от Националният фонд „Култура” все пак са завели дело. Друг е въпроса, че заради документални недомислици в жалбата им, то така и не е започнало реално. Следващото заседание е насрочено за средата на този месец.


Докато травестити и държава се изясняват, бройката партита с топки, заложени в проекта, може и да се изпълни. Така претенциите за връщане на парите автоматично ще отпаднат, обясняват юристи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече