Лихварят-измамник Бойко Тодоров се кандидатира за кмет на “Плевен” 

0

Основателят на клуб “Банкер” в БСП беше принуден да напусне столетницата, заради липса на дисциплина и неспазване  правилата и идеите на партията .

Плевенският гъзар, нарочен да върти крупен лихварски бизнес, Бойко Тодоров,  ще се бори за доверието на съгражданите си за кметския пост, скандализира самият той местната общност на нарочна пресконференция. Компания му правеха Румен Петков и друга спорна фигура, която също беше изритана от БСП – Иван Мандински, по прякор “Кламера”. 

По думите на бесепари от Плевен, Тодоров носи персонална вина за слабите резултати на БСП от последните няколко парламентарни вота и къде от некадърност, къде от корист, той целенасочено е работел срещу червените кандидати в полза на конкуренти от други партии. В контролната комисия на “Позитано” 20 отлежавали купища сигнали как “плевенският Бойко” руши партийната дисциплина, заговорничи, вербува делегати и подрива авторитета на висшето ръководство. Най-сериозни били обвинения, че по време на последната кампания той плащал на цели квартални и селски структури да гласуват за “Левицата”, което до някъде обяснявало лошият резултат на БСП в региона.

Но това, както биха казали старите хора, е бял кахър. Върху личността на Бойко Тодоров тегнат много по-големи грехове, ако вярваме на писанията по негов адрес. За Тодоров излязоха публикации, че посредством регистрираната на името на баща му кредитна консултантска фирма  „Банкконсулт“ ЕООД бил увещавал тежко болни хора да теглят кредити за лечение с негово посредничество, срещу зверски комисионни. Като някогашен висш служител на голяма българска банка, Бойко Тодоров и до днес намирал начин нерегламентирано да бърка в базата й данни, научавайки на кои лица от Плевен е отказано кредитиране. Както можем да се досетим, това били най-често хора в неравностойно положение – многодетни родители, съкратени работници, както и пациенти с животозастрашаващи диагнози, търсещи пари за скъпоструващо лечение. Пред аверите си Тодоров цинично подмятал, че „в болните е хлябът“, тъй като те били готови на отчаяни действия за да запазят и малкото оставащ им живот. Зам.-шефът на общинския съвет подкупвал треторазрядни банкови служители да отказват молбите за кредит с мотив „неплатежоспособност“ или „лошо ЦКР“, въпреки, че де юре много от кандидатите биха били одобрени при други условия, анализират разследващите.

За него местните хора говорят още, че връзките му с някои от най-ужасяващите местни лихвари, предимно от ромски произход, не са тайна за плевенската общественост. Част от тях били спонсори на политическите му кампании. Отново чрез консултантската фирма „Банкконсулт“ ЕООД той съветвал някои от отявлени представители на ъндърграунда как да узаконят постъпленията си от трафик на дрога, проституция и черно лихварство. Лица от крими контингента били най-честите сътрапезници, свидетелстват съгражданите му. 

Дружбата му с местните кръчмари и строителни босове не била съвсем платонична, кълнат се запознати. В качеството си на зам.-председател на общинския съвет, Тодоров озаконявал приоритетно (и често в разрез с правилата) строителните им проекти, а подвижните им дюнерджийници, сладоледени колички и прочие кичозни будки от ден на ден никнели по всеки ъгъл, загрозявайки градската среда на Плевен и мачкайки свободната конкуренция в региона.

В личен план „Бойко ЦСКА -то „, както го знаели съгражданите му, мерел снага с някои от най-богатите и опитни местни коцкари. Въпреки, че е щастливо женен, той не пропускал да демонстрира силиконовите си еднодневки публично.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече