Нов десен проект помита сглобката

0

Нов десен проект ще създават известни с пристрастията си в тази посока социолози, анализатори и журналисти. Те търсят лице на партията, която трябва да помете до две години сглобката, пише „Галерия“.

Изчисленията са, че проектът ще обере огромни маси избиратели на ГЕРБ, „Промяната“ и „Демократична България“ разочаровани от (не) прегръдката в изпълнителната власт.

Вълната на недоволство съвпада с голямата такава в Европа, която постепенно вади на първо място партии в крайно десния спектър, които се противопоставят на глобализацията  и идеите на ЕС. Печелившите позиции на континента са за съюз, но подчинен изцяло на Европа на националните държави. Пример са управляващите в Чехия,

Полша, дори последните местни избори в Германия, които дават сигнал за рязко връщане към консерватизма.

Известни десни хора като Калин Манолов, професор Антоанета Христова са в процес на разработване на проекта. Спорът е кога да бъде даден официално неговият старт. Мнозина са били за учредяване на партията още тази есен. По-вероятно е да бъде изчакано още няколко месеца, за да се покачат негативните настроения спрямо сглобката.

Със заверата са запознати разочаровани политици от управляващите партии. Най-големият проблем е да бъде намерено лице на проекта. В момента се оглеждат няколко млади политици, които не са свързани с нито една от големите партии.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече