Параноя: Румен Радев следил Кирил Петков чрез гардове

0

Кирил Петков дава всичко от себе си, за да стигне до информационния масив на ДАНС и НСО, твърди „Филтър“, позовавайки се на източници в Народното събрание, където миналата седмица бяха внесени два законопроекта за „реформа“ на службите за сигурност. Единствената промяна в законопроектите е, че шефовете на служби ще се избират от Народното събрание по предложение на премиера. Това важи за ДАНС, НСО, ДАР и ДАТО.

Сегашните шефове бяха по време, на служебните назначени правителства на Румен Радев, който подписа указите по сега действащия закон. От 2 години насам като министър, премиер и депутат Кирил Петков имаше близки контакти както с ДАНС, така и с НСО. Държавни гардове го пазиха като министър-председател, а от този август е охраняван заради заплахи заедно с Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Пред свои съпартийци Кирил Петков често споделял, че няма доверие на НСО, защото се съмнявал, че гардове докладват на президента за срещите му. Попадал и на информация в медиите, според него изтичаща от НСО, която го следва неотлъчно. навсякъде.

По тази причина Кирил Петков по съвет на баща си Петко и на техния приятел, покойния вече Алексей Петров, започнал офанзива да отнеме НСО от президента и да я подчини на Народното събрание и Министерския съвет, за да си пази гърба. Ако законопроектът мине, Петков има и фаворит за поста – Кирил Ценкин, който сега е зам.-министър на МВР, пише „Филтър“. Той го пазеше като премиер, а след падането на четворната коалиция от власт остана лоялен към него и напусна НСО.

Конфликтът между Петков и председателя на ДАНС също е публичен, след като Пламен Тончев го обвини от трибуната на парламента, че някои от министрите му открито са работили против интересите на България. Става дума за казуса със съветничката, му Весела Чернева, която докладваше на властите в Македония ходовете на България за приемането, им в ЕС. Освен това в родното ФБР са събирали оперативна информация и по други линии, които пряко засягат Петков, и на приближените му във властта.

Двата законопроекта – първият за ДАНС, ДАР, ДАТО и Военното разузнаване, а вторият за НСО, бяха внесени от Кирил Петков, Атанас Атанасов и Божидар Божанов – всички от парламентарната група на ПП-ДБ.

Засега проектите не срещат пoдкрепата на ГЕРБ и ДПС. Опитните политици преценили, че с тези законопроекти, шефовете на служби ще се сменят доста често в условията на постоянни избори, каквито са налице у нас от 2 години и половина насам. Това щяло да е пагубно за тези институции.

Парламентарната практика показва, че в залата минават тези закони, които са подписани от ПП-ДБ, ГЕРБ- СДС и ДПС. Народни представители от ГЕРБ-СДС и ДПС не са положили подписите си като вносители в законите за службите.

Освен това ключовият играч на ПП в тази сфера Бойко Рашков също не бил привърженик на идеите на Кирил Петков. Сега той е председател на комисията по службите, която трябва да разгледа проектите.

В парламента все по-усилено се говори как ПП-ДБ били наясно, че няма да бъдат подкрепени от ГЕРБ и ДПС, но ще използват отказа им за преговори по други ключови решения на Народното събрание. А всичко това вероятно ще засили параноята на Кирил Петков, че навсякъде го дебне сянката на Румен Радев – човекът, който го вкара, в управлението на държавата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече