„Промяната“ в паника от Иван Христанов

0

В „Продължаваме промяната“ са се стреснали от последните акции на бившия им депутат Иван Христанов.

Богатият бизнесмен използва прегръдката на ПП с ГЕРБ и с ДПС, като засили риториката срещу Бойко Борисов и Делян Пеевски и Ахмед Доган. Христанов дори спретна акция срещу Сараите в „Росенец“, които обяви за незаконни и подлежащи на бутане. Изненадващо, до него на брега цъфна и депутатът Константин Бачийски. Той официално е кандидатът на ПП-ДБ за кмет на Бургас, но въобще не съобразява с партийните централи. Бачийски набляга по време на кампанията на факта, че не е подкрепил правителството „Денков“ при гласуването му в зала, защото е твърд противник на ГЕРБ и на ДПС.

В „Промяната“ се чудят дали Бачийски няма да премине в лагера на Христанов. Нещо повече, възможно е ексцентричният депутат с вечната бяла риза да отцепи и други недоволни от парламентарната група.

„Галерия“ вече писа, че немалко народни избраници от ПП и ДБ настояват за моментално излизане от сглобката. „Вече плащаме висока цена, като заради тази прегръдка губим на практика спечелени градове на местните избори. Пример е Пловдив,  който се надигна срещу ГЕРБ, но сега енергията отиде на вятъра“, сподели депутат от „Промяната“.

Партията на Христанов като нищо може да прескочи бариерата на извънредни избори, сочили социологии, поръчани от бизнесмена. В момента проектът му още разработва мрежа по цяла България, като на местните избори ще подкрепи по места кандидати на други партии.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече