Деси Радева: Хекимян няма достойнство! Поне кумова срама да имаше заради гилдията

0

Първата дама Десислава Радева скочи остро срещу кандидатурата на Антон Хекимян за кмет на София. Съпругата на президента Румен Радев, която дълго време отсъстваше от социалните мрежи, се завърна ударно във фейсбук преди няколко месеца и отново не пести хапливи коментари по адрес на политическата класа у нас.

След изненадващия избор на ГЕРБ да издигнат Хекимян за кандидат-кмет на столицата Деси публикува новината и написа: „Толкова за независимата ни журналистика“. Под публикацията вече дни наред се вихри дискусия, в която президентшата и нейни приятели одумват доскорошния шеф в Би Ти Ви. На коментар от своя позната с име Дафина Рашкова, който гласи: „Е, то е ясно, ще „измият очите“ си с него, щото друга личност явно е договорена!?“, Десислава отвръща: „Повече ме вълнува неговото съгласие. Достойнство явно няма, ама поне „кумова срама“ да имаше… заради гилдията“.

На друг коментар от Веселин Николов, че „Хекимян отдавна се продаде…“, г-жа Радева пише: „Все имах съмнение, обаче …“. Под публикацията ѝ Иван Михайлов добавя: „Много добро дете… папка и слушка“, а Радева репликира: „И колегите му така сигурно. С много дълга скамейка от кадри се сдобиха ГЕРБ. Да живее четвъртата власт!“.


Възмутената от кандидатурата на Хекимян първа дама в последните няколко месеца не пести критики по целия колектив на телевизията, в която доскоро арменецът се подвизаваше като директор на ресор „Новини, публицистика и актуални предавания“. В началото на 2023 г. Десислава Радева разкритикува във фейсбук и водещия на „120 минути“ Светослав Иванов, като направи констатация, че бил имал само претенция да е добър журналист.

Категоричните позиции, изразени от Десислава Радева по повод водещия на едно от най-известните публицистични предавания у нас, както и по адрес на Антон Хекимян, едва ли са случайни. Вероятно първата дама, за която отдавна се говори, че е сив кардинал в президентството и вече втори мандат контролира медийното присъствие на съпруга си, е натрупала негативи към медията именно по времето, в което Хекимян все още бе директор там.

Дълги години настоящата първа дама е работила като пиар и маркетинг специалист за различни компании и има самочувствие, че е веща в бранша. Стажът ѝ започва първо под крилото на Слави Трифонов в някогашната му музикална компания БМК, където в началото била секретарка, но после станала пиар специалист. После работила за различни частни фирми, включително голям производител на бира, пак на високи длъжности в рекламата, докато през 2014 г. попада във ВВС и е назачена за техен пиар. На 50-годишна възраст тя придоби и магистърска диплома от Софийския университет в специалност „Политически патологии“. Ако реши, би могла да практикува и като политолог.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече