Скандалите около bTV драстично намалили цената й

0

Скандалите, съпътстващи bTV в последно време, силно намалили цената й. Според хора от бранша е много вероятно сценарият с изваждането на Антон Хекимян от медията да е замислен доста отдавна. Те смятат, че лансирането му като кандидат за кмет от ГЕРБ има за цел точно да нанесе репутационна щета, тъй като пред аудиторията това би изглеждало като осветяване на политическа зависимост.

Бившият шеф в медията и настоящ кандидат за столичен кмет открито заяви, че е избрал „най-добрия отбор“, а според негови колеги той всъщност отдавна играе именно в този отбор.

„Никой не оспорва професионалните качества на Хекимян, но той просто е част от уговорка с кардинално значение за която тепърва ще се говори, каза пред „Галерия“ опитен медиен спец.

По думите му към телевизията имали интерес Бойно Борисов и Пеевски. Наследниците на покойния Петр Келнер искали твърде много пари. Ако телевизията  поевтинее, имало голяма вероятност те да я придобият.

Спас Русев бил подхвърлил идеята за Хекимян, твърдят близки до Борисов. Както е известно, навремето именно Спас Русев беше кадровикът на НДСВ. Той пряко участваше във формирането на тази партия, както и лансирането на така наречените юпита от  Лондон в българската политика.

Макар и отдавна да няма бързо пряка връзка между Русев и БТК, именно той беше в основата на схемата, следствие на която днес Виваком е част от Юнайтед Груп. Последната пък придоби Нова телевизия – единственият конкурент на bTV.

Не е трудно да си представим как по  същата или подобна схема ще се постъпи с bTV, към която реално няма интерес от чуждестранни купувачи. Ако случайно се появят такива, е по-вероятно те да се ползват като лице на сделката, но не да са истинските бъдещи собственици.

Според източници на Галерия отстраняването на Хекимян от началническия пост било въпрос на дни. Предложението от страна на Бойко Борисов му дошло като спасителен пояс. Влизането му в политиката може и да е успешен ход, но всичко зависи от представянето на местния вот.

Доста журналисти се пробваха на политическото поприще, като някои са доста успешни Елена Йончева и Иво  Христов са евродепутати, Николай Бареков направи също брюкселска кариера, а Асен Агов изкара няколко мандата в Народното събрание.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече