Скандал в Bairak.bg: Селски мутри на Иван Кочев – Чомбе искат Петрич (СНИМКИ)

2

Иван Кочев Чомбе и съселянинът му Ивайло Попов – Масата стоят зад кандидата за кмет на Петрич – 33-годишния Стоян Руйков, разкри Bairak.bg. Оказва се, че скандално известният Чомбе бута за кмет племенника си, а за съветник братовчед си Борис Кочев. Чомбе и Иво Масата финансират кампанията на новоизлюпените политици. Чомбе осигурява предизборен щаб в негова сграда на площада в Петрич в замяна на бъдещи облаги.

Стоян Руйков (вдясно) побърза да се подмаже на ромите с надеждата да яхне Петрич за схемите на чичо си Чомбе

Селската мутра Иво Масата пък е доскорошната дясна ръка на кмета Димитър Бръчков и беше забъркан в купища схеми за незаконна сеч и корупционни схеми. Полакомил се за още, Масата изостави Бръчков и вече се цели направо в кметския пост чрез наивния и неопитен Руйков, за да увеличи влиянието си в местната власт. Масата вече се вживява като местния Доган и обикаляйки из района като заплашва, че от другия месец той „ще разпределя порциите” като  зам.-кмет или дори градоначалник в сянка, признаха източници на Bairak.bg.

Ивайло Масата е редовен клиент на прокуратурата и срещу него има куп разследвания, преди 2 години горя и заведението му в центъра на село Първомай.

Чомбе пък решен да възкръсне от миналото и чрез Попов и Руйков да поеме контрол върху община Петрич с ясна цел – влияние и схеми. Смехотворният кандидат-кмет Стоян Руйков е племенник на Иван Кочев – Чомбе. Именитият му сред криминалистите чичо упорито го лансира, но това се пази в тайна от обществото, а регионалните медии гузно мълчат.

От няколко години Чомбе е поверил управлението на хотелски комплекс „Балкантурист” на племенниците си – близнаците Стоян и Крум. От години близнаците движат бизнеса на чичо си, като стопанисват хотелите му – „България” в Петрич и „Булгари” в Мелник, имат и счетоводна къща, с която обслужват множество фирми на роми, като през тях се извършва внос на плодове и зеленчуци и се укрива ДДС. При проверките от НАП и митница се ползват връзките на чичо.

Интересите на Чомбе са предимно свързани с кадруване и развитие на хотелския му бизнес, ползвайки здраво рамо от община Петрич, което към момента няма.

До момента в Петрич не е правена по скъпа предизборна кампания, само билбордите са за над 30 000 лева. Преди дни в ромската махала дори започна предизборно бетониране на улици.

Окрилен с неограничен бюджет от чичо Чомбе и с помощ от Масата, младият Руйков вече се изживява като кмет. Това ли чака Петрич? Кукла на конци, която се дърпа от мафиоти и компрометираните кадри от досегашната власт, гневни са очевидците пред Bairak.bg?!

2 Коментара
 1. Мимето казва

  Някой така здраво е захапал коала, че му се не пуска. Питам Ви, Бръчков ли е по-достоен да бъде кмет, от Руйков? То бяха клипчета с него, то бяха писания за болницата, до къде я е докарал и пр.
  Пари ли няма Чомбе, или пък Руйков-авторитет, в този град?!
  Нека най-добрият, спечели! Успех!

 2. Мимето казва

  Някой така здраво е захапал кокала, че му се не пуска. Питам Ви, Бръчков ли е по-достоен да бъде кмет, от Руйков? То бяха клипчета с него, то бяха писания за болницата, до къде я е докарал и пр.
  Пари ли няма Чомбе, или пък Руйков-авторитет, в този град?!
  Нека най-добрият, спечели! Успех!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече