НАЙ-СЕТНЕ! Ваня Григорова детронира Корнелия

0

Хитрата сврака – с двата крака. В тази ситуация се постави лидерът на БСП Корнелия Нинова с номинацията на Ваня Григорова за кандидат-кмет на столицата, научи „Уикенд”. Нарастващата популярност на хубавата синдикалистка в кампанията стигна неподозирани дори и за лявото обединение проценти. Според социолози, Григорова вече имала шанс да закове немислимите до неотдавна 20% от вота, а някои дори са убедени, че може да стигне и до балотаж срещу считания за първи в състезанието Васил Терзиев.

Корнелия обаче, която не търпи конкуренция под прожекторите на БСП, не можела да повярва, че уж непопулярната Ваня Григорова изведнъж ще се окаже фактор и любимка на електората й, като провидяла в успеха на икономистката дори заплаха за лидерския си пост, признаха апаратчици от „Позитано” 20.

Още повече, че активисти на ДБ разказаха за „Уикенд”, че мнозина десни избиратели започнали да коментират в централата на тъмносините, че ще гласуват за Григорова, тъй като не искали да „пускат” бюлетина за наследник на ДС-генерация като Васил Терзиев, който в сряда взе, че лъсна и като племенник на скандалния външен министър от соца Петър Младенов.

Част от десницата харесала Григорова като алтернатива, което съвсем сащисало Нинова, която решила внезапно да спре пропагандата в полза на смуглата си кандидатка. Корнелия все по-уклончиво зове за подкрепа към Григорова от страна на избирателите по митинги и срещи, а зли езици в БСП твърдят, че е ужасена, че някой може да има повече популярност от нея в лявото пространство.

Самата Ваня Григорова дори не подозирала, че Нинова вижда в нея угроза за лидерския пост, след като според социалисти синдикалистката можела да направи шеметна кариера в БСП след успех на изборите и накрая да се прицели в лидерското място. А него дамата от Крушовица щяла да напусне само с краката напред, смеят се червени активисти.

Григорова има пълни шансове да стигне дори до балотаж, след като София видя червен кандидат-кмет на същата позиция в лицето на Мая Манолова. Още повече, ако разочаровани десни избиратели наистина я припознаят като алтернатива на останалите беззъби кандидати.

Според запознати, за да спаси влиянието си в БСП, отсега Нинова умувала да постави свой верен човек на лидерския пост, ако се стигнело до немислимото – този път наистина БСП да поиска оставката й ребром. Името на Кристиан Вигенин все по-упорито се спряга за наследник в кулоарите на „Позитано” 20.

„Дори да сдаде поста някога, Нинова ще направи така, че тя да дърпа конците отново и да е де факто лидерът на партията подобно на Ахмед Доган.

Ужасът й да отпадне от лидерското място е огромен, тъй като без този пост реално тя е никой и помни много добре какво стана с бивши председатели като Михаил Миков – отидоха в политическото небитие”, разсъждават апаратчици от БСП.

Затова и Ваня Григорова била просто повод Корнелия отново да започне да се страхува за авторитета и влиянието си, при положение, че успя насред кампания да накара десетки социалисти да напуснат структурите заради личните й номинации и пренебрегването на решенията на партийния актив.

Самата кандидат-кметица не е коментирала никога да има лидерски амбиции или да иска политическа кариера в йерархията на столетницата, ала интригантите в партията вече са готови да й го подшушнат, когато се налага.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече