Алексей Петров бил предупреден, че срещу него се готви атентат

0

Aлексей Петров е предупреден предварително за готвения срещу него атентат, пише „Галерия“, позовавайки се на свои източници.

Бизнесменът, преподавател и бивш секретен сътрудник на ДАНС бе убит от професионален килър на 16 август в полите на Витоша. Осведомили го, че ще има покушение срещу живота му и то се очаква след 3 до 6 месеца. Само случайността помага на заговорниците и убийството се осъществява по-рано – едва месец след предупреждението.

Не е тайна, че Алексей Петров бе един от най-осведомените хора в държавата и разполагаше със секретна информация на топ ниво. Негови приближени твърдят, че той дори се досещал кой е поръчителят на мократа поръчка. Предупредили го да вземе мерки за личната си сигурност. Той, например, често сменял автомобилите, с които пътувал.

Междувременно все по-упорито се налага версията, че престъплението е поръчано и организирано в България.

Самият Алексей Петров работеше в отличен синхрон с международните си партньори. Неслучайно той бе много добре приет в Израел, където не приемат случайни хора.

Има нови факти около убийството на Алексей Петров, твърдят източници от МВР. Една от следите, по които са тръгнали разследващите, е свързана с предишните неуспешни покушения срещу бизнесмена. Трите атентата срещу Алексей Петров са свързани, а те всъщност са четири, защото делото „Октопод“ също бе атентат, заяви по този повод след убийството пред „Галерия“ адвокат Лъчезар Таков. Той е бивш юрисконсулт на баретите, през годините е защитавал много от тях и познаваше лично и професионално Алексей Петров.

„Има доста факти и обстоятелства, които ежедневно излизат, но всички те следва да бъдат проверени. Ако питате дали имаме заподозрян, нямаме такъв все още. Но се надявам, че скоро ще имаме резултат, който да покаже кой по какъв начин е поръчал и извършил това убийство“, заяви от немай къде във връзка с убийството вътрешният министър Калин Стоянов.

Задкулисието у нас упорито лансира мантрата , че убийството на Петров няма да бъде разкрито, която се повтаря от знайни и незнайни „експерти“. Практиката навсякъде по света е точно обратната —  експертите да правят всичко възможно  да уличат извърши теля и поръчителя.

В публични изяви вътрешният министър Калин Стоянов заяви още, че не изключва политически мотиви за убийството. Самият Петров не  е имал политически амбиции или мераци да се върне в ДАНС, каквито хипотези се лансираха. Това потвърди пред Нова нюз адвокат Ина Лулчева, която го защитаваше по скалъпеното дело „Октопод“. Припомняме, че то приключи и на последна инстанция Петров беше напълно оправдан.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече