Тежка битка: Хекимян съди Столична община

0

В разгара на предизборната си  кампания за кметския стол в столицата кандидатът на ГЕРБ Антон Хекимян води съдебна битка с общината и главния архитект на София.

От юни тази година журналистът и негови комшии от панелката, която той обитава в столичния квартал „Манастирски ливади“, са завели дело срещу решение на софийския главен архитект в близост до нея да бъде започнат нов строеж.  Искът на Хекимян и още четирима негови съседи е колективен. Делото е стартирало на 27 юни, а последното заседание по него се е провело преди броени дни, като е завършило без решение, а с отлагане. Кандидат-кметът от ГЕРБ и комшиите му роптаят срещу заповед на Столична община, която дава разрешение за изменение на плана на регулация и застрояване на тяхната улица, в частност – на метри от техния блок №40, който обитават. Те не желаят там да бъде построена нова сграда с магазини,  офиси и други помещения. Тъй като по делото има куп заинтересувани страни, то се точи вече месеци наред и още не е решено. Гледа се в Административния съд в София, а Хекимян не е присъствал лично на нито едно от заседанията, тъй като той и съседите му са дали съгласието си да бъдат представлявани от техния адвокат, писа „Ретро“.

Във въпросния панелен блок бившият шеф на новините в Би Ти Ви си закупи жилище преди повече от 5 години. Постройката е от времето на социализма и жилищната сграда е завършена през 80-те години на миналия век. Поради атрактивната си локация обаче апартаментите в нея не са никак евтини. Въпреки че като директор на цял ресор в Би Ти Ви арменецът получаваше колосално висока заплата и е имал възможност да се настани в палат в полите на Витоша, досущ като много свои колеги той не тъне в невиждан лукс. Слуховете след  напускането му, разпространени от негови бивши колеги в медията, гласят,  че възнаграждението му за месец е възлизало на близо 30-ина хиляди лева. Проста сметка показва, че само за  година той е изкарвал по над 350 хиляди лева и е имал средства да си купи още куп имоти.

Панелният апартамент  39-годишният ерген Хекимян обитава сам. Майка му  Златка често му гостува, но  тя продължава да живее в родната на фамилията  Стара Загора. По-често идвала, когато съпругът й Гаро бил жив и двамата навестявали сина си. Сега предпочитала Антон да ходи при нея, защото с възрастта вече си имала болежки. В родния му град е и сестра му Вера, която е щастливо омъжена и има две дъщери ученички. Съседи на майката на Хекимян от Града на липте разкриват, че щом разбрала за кандидатурата му, казала, че иска  снаха, а не син кмет.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече