Махат шефа на НАП при ротацията през март, не събирал достатъчно ДДС

0

Нарочни атаки срещу малките фирми, подобни на рекет, ниска събираемост на ДДС и влошени приходи в хазната от Агенция „Митници” – това са мотивите, с които главата на директора на НАП Румен Спецов щяла да падне през март, научи „Уикенд” от депутати от ГЕРБ. Отсега в генералската партия са се наточили да колят и бесят по министерства и агенции, веднъж щом Мария Габриел оглави правителство.

Вече има списък на министри, които ГЕРБ искат да „отстрелят”, ала рокадите щели да се случват и в ключови агенции като тази на приходите, издадоха от формацията. Румен Спецов е трън в очите на ГЕРБ, откакто министър Асен Василев го инсталира на поста бирник №1 в държавата, а мускулестият фитнес-гуру от Дубай се превърна в звезда за една нощ.
От ГЕРБ обаче били категорични, че пукне ли пролетта и дойде ли ротацията, фитнес-шампионът си заминава обратно за Дубай и НАП ще премине в ръцете на техен кадър. Мотивите за отстраняването му щели да са тривиални – ниската събираемост на ДДС, спад на приходите от митниците, удари по малкия и среден бизнес, който и без това се оплаквал, че Спецов се фиксира върху него, а не върху големите играчи, разпределящи си милиони в държавата. Добре дошли за каузата на бъдещите управляващи били и изборите, тъй като от ГЕРБ вече са отбелязали, че директорът на НАП не е потърсил задължения към хазната за стотици хиляди левове на доста от кандидат-кметовете и съветниците за вота на 29 октомври със спорна финансова биография.
Самият Спецов пък признал пред приближени от фитнес-средите, че изобщо не му се занимава да управлява НАП, където напрежението било огромно. Той предпочитал да се върне като скъпоплатен фитнес-инструктор в Дубай, където работи в най-лъскавия спортен център в Емирствата, собственост на шампиона по културизъм Анис Бинос, където е почасов треньор с огромна заплата. Съпругата му Плама, синът Румислав и дъщеричката му Жара живеят в Дубай и нямали намерение да следват главата на семейството в данъчните дебри на кална София. Затова и бирник №1 нямал търпение мандатът му в НАП да приключи по един или друг начин и да се върне към мечтата си, както описва самият той – тренировки, инструктаж и здравословно хранене далеч от кочаните за ревизии и политическите интриги, което само радвало още повече надъханите да му вземат главата гербери.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече