Моника Станишева търси подводници да пробутат Истанбулската конвенция

0

Моника Станишева усилено работи по лобирането за приемането на  Истанбулската конвенция от българския парламент колкото се може по-скоро.

Изглежда собственичката на дялове в наши медии, която е и професионален пиар, е получила задание да работи върху този проблем, пише „Филтър“. За целта ще разчита на съмишленици в лицето на група родни социалисти, гравитиращи около съпруга й Сергей Станишев, както и на цялата неолиберална общност, спонсорирана от „Америка за България . Според тази общност България изоставала в разбиранията за демокрация, а на нас, както и на цялата компания от държави, неподкрепящи конвенцията – Литва, Латвия, Чехия, Словакия и Унгария, се гледало с по-различни очи от „цивилизования“ западен свят.

Нека припомним, че на 1 юни Европейският съюз се присъедини към Истанбулската конвенция и така тя стана правно обвързваща и за България, независимо, че страната ни не я е ратифицирала.

За семейство Станишеви приемането на този документ у нас е битка на живот и  смърт.

Смятан е за изключително важен за фамилния им просперитет и доброто политическо бъдеще на Сергей Станишев – човек, който иначе в международен план  е постигнал достатъчно много като дългогодишен председател на ПЕС. Бившият  премиер е сред най-големите радетели за  приемането на Истанбулската конвенция и заради нея влезе в челен сблъсък със сегашния лидер на БСП Корнелия Нинова. Междувременно родената във врачанското село Крушовица председателка на столетницата обвини Станишев и Елена Йончева в предателство, защото като евродепутати подкрепиха конвенцията и предадоха БСП в битката й срещу джендър идеологията. Тази битка на Нинова ще се запомни като едно от малкото полезни неща, които тя е свършила начело на червените, защото по нейно време партията залиня, загуби позиции и от втора политическа сила стана пета-шеста с подкрепа вече под 10%.

Информатори на „Филтър“ разкриват, че Моника Станишева вече е протегнала ръка и помага в кметската кампания на Ваня Григорова именно защото очаквала след изборите бившата синдикалистка да й удари солидно рамо за Истанбулската конвенция. Повод за това й дало старо изявление от 2018 година на Григорова.

„БСП се изявява като микроорганизация, която без маймунджилъци няма шанс да бъде забелязана“, пише Григорова по повод на конвенцията и на водената от БСП  война към третия пол. „Да се бориш срещу третия пол, какъвто няма никъде в текста на конвенцията, е чист популизъм“, заключава тогавашната функционерка на  „Подкрепа“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече