Дни преди вота, Бойко Борисов потъна в скръб за майка си

0

Дни преди местния вот Бойко Борисов потънал в скръб за покойната си майка. През този октомври се навършиха 25 години от нейната кончина, а кръглата годишнина бившият премиер почел според християнските традиции. Близки до лидера на ГЕРБ споделят, че макар да е минал четвърт век, откакто майка му Венета не е на този свят, той продължавал да преживява болезнено нейната липса и все още смятал смъртта й за най-голямата загуба в живота си.

Венета Борисова е била дългогодишна учителка. И до ден днешен всички в Банкя си спомнят за нея само с добро. Всъщност тя е и първата класна на бъдещия политик. Затова в училище, когато бил в началните класове, често Бойко се обърквал как да я нарича и ту й казвал „майко“, ту „другарко“. На нея той кръщава и единствената си дъщеря – Венета, която пък даде на първородния си син името Бойко. След него се появи и второто внуче на лидера на ГЕРБ – Иван, а миналата година и внучката Виктория. В редките случаи, в които Борисов си е позволявал да говори за семейството си, той е споделял, че майка му си е отишла след неравна борба с рака. С по-голямата му сестра Красимира не успяват да я спасят, въпреки че продават всичко, което имат, за да й осигурят възможно най-доброто и алтернативно лечение. Заболяването обаче било в крайна фаза и лекарите не могли да се преборят за живота й.

„Много я обичах и ми е много тъжно за нея. Мама Мецанка беше най-добрата жена на света, тя ме научи да различавам доброто от злото. Често ми казваше – „никога не прави това, което на теб не искаш да ти се случи“. До ден днешен от този принцип се ръководя в действията си. Благодарение на нея съм това, което съм. Знам, че тя ме гледа отгоре и е важно за мен да одобрява моите решения“, написа преди време във фейсбук Бойко Борисов.

25 години след загубата на най важната жена в живота си той продължавал да чувства нейната подкрепа и посещавал гроба й, когато му предстояли трудни решения, пише „Ретро“.

В свое интервю преди години той казва, че се разнежвал единствено на гробищата и плачел само там. „Липсва ми. Откакто почина, не съм стъпвал в кооперацията, където живееха. Като жива ми е, все си мисля как ли би коментирала това, което правя. Тя нямаше минуси“, изповяда се преди време Борисов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече