Асен Василев продаде къщата на „Промяната“

0

Слуховете, че в изборната нощ е имало разправии в къщата на „Промяната“ на столичната улица „Чаталджа“, не са верни. Това заяви пред „Галерия“ политик, близък до ПП-ДБ. По думите му Асен Василев е продал този имот още преди месец и няма как точно там да се е събирал щабът за изборите.

Харвардските сбирщи превръщаха мястото в чест обект на папарашки атаки. През лятото на 2022г. в медиите бяха публикувани множество снимки, показващи партийно присъствие в този имот. Твърдеше се, че в него живее Асен Василев и семейство Лорер, но никой от тях не го беше посочил в задължителната си имотна декларация. Този пропуск даде повод за доста въпроси, като част от тях бяха отправяни до институциите.

Тогава не беше ясно дали сградата на „Чаталджа“ 3 е собственост само на Асен Василев, но пък експерти я оцениха на близо 4 милиона евро. По информацияна съседи той се е нанесъл там през 2021г., след като е приключил строежът на чисто новото архитектурно бижу. За да се построи шикозния тимот, била съборена стара красива къща, твърдят очевидци.

Новата постройка обаче привлича вниманието както с огромната си площ, така и с качественото строителство, в което са използвани най-висок клас материали. Сградата разполагала с асансьор за автомобили, както и с вътрешен двор. Изпълнението й е повече от луксозно, а етажите са четири плюс един мансарден.

Чести посетители в сградата са Венко Сабрутев, Настимир Ананиев и Калина Константинова. Сбирките в дома на Василев биил толкова интензивни, че мястото си спечели славата на щаб, в койтос е бистри партийното строителство.

Скандалът се завихри, когато стана ясно, че имотът не е обявен от бившия вицепремиер пред КПКОНПИ. В декларацията си за имущество той беше посочил само апартамент от 54 квадратни метра в София, придобит през 2016 година за 58 572 лева.

През август миналата година стана ясно, че част от мраморната къща е на семейство Лорер. 204 квадратни метра от сградата на „Чаталджа“ е притежавания на ексминистъра на иновациите и растежа Даниел Лорер и съпругата му Виолета. Припомняме, че г-жа Лорер беше шеф на кабинета на Асен Василев.

Така или иначе имотът вече е в други ръце ин е е ясно дали „Продължаваме промяната“ са си определили друго място за офис. Проверка на „Галерия“ показа, че в столицата имат обявени щабове, вероятно само за изборите, в различните райони. За 23 МИР офисът е в ж.к. „Дианабад“, за централния 24 МИР – на ул. „Иван Асен Втори“, и за 25 МИР – „Люлин“9.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече