Копейкин нарежда неутралитет на балотажите

0

Неутрална позиция за балотажите във Варна и София е наредил лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Партията му има много силни позиции в морската столица, където взе третото място  чрез кандидата си Коста Стоянов, изостанал съвсем малко от втория Благомир Коцев (ПП-ДБ). Но поне официално Костадинов, който гласува във Варна, не е издал заповед за подкрепа към Коцев или победителя на първия тур ИванПортних (ГЕРБ).

„Възраждане“ не хранят приятелски чувства към ПП-ДБ, но цялата кампания на Стоянов беше изградена изцяло върху премахването на модела „Портних“.

В София партията на Костадинов не е толкова силна, но все пак има влияние, което може да се окаже от значение. Електоратът видимо клони към Ваня Григорова, но „възрожденците“ са притеснени, че „червената Пепеляшка“ може трайно да им открадне избиратели. Както вече се случи на тези избори, показват социологическите изследвания.

Интересното е, че „Възраждане“ не успя да докопа дори балотаж за районен кмет на Варна, но пък го направи в София. И то не къде да е, а в Банкя – бастиона на Бойко Борисов. Там кметът на ГЕРБ Рангел Марков за първи път не спечели от раз, а отива на балотаж с Антон Бранков от партията на Костадинов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече