ГЕРБ жертва боклука в Пловдив, срещу кметския стол

0

За ролята на патерица се борят двете местни коалиции -„Съединени за Пловдив“, която издигна Славчо Атанасов за кмет, както и „Браво, Пловдив“. По последни информации ГЕРБ са приели ръката на „Съединените“, което е разгневило „Бравистите“. Показателно е, че между двата тура Бойко Борисов дойде в Пловдив, като се снима с Костадин Димитров и Славчо Атанасов. По същото време

до медиите бяха пуснати два компромата

В единия се чуваше гласът на Георги Титюков, вечен заместник-кмет от лагера на „Съединени за Пловдив“. Той обясняваше на неизвестен събеседник, че е купил 7000 ромски гласа и ще иска две кресла на заместници от Костадин Димитров. Но за целта му трябват 500 000 лева, с които да плати купения вот. Титюков реагира веднага, че става въпрос за зле скалъпен компромат с изкуствен интелект. И вероятно не лъже, въпросът е кой го е направил. В града се заговори, че е поръчка на „Бравистите“.

Веднага се появи запис, в който някой казва на Иван Петлешков, прочут бос в охранителен бизнес на Пловдив, че са „купили циганите“, но други ще го отнесат. Петлешков минава за неформален лидер на „Бравистите“, а под тепетата не са тайни апетитите му да вземе сметопочистването на града. Разбира се, вероятно пак

става въпрос за фалшификат

но отново е важно кой е поръчителят. Нормално, съмненията бяха насочени към „Съюза“, в чийто ръце е сега боклукът на Пловдив. Парите минават през фирмите на бившия шампион по овчарски скок Атанас Търев, чийто син Кирил е неизменен съветник от „Съединените“.

Обикновените пловдивчани обаче вече се чудят как ще го карат още 4 години с подобни караници, като отгоре на всичко проблемът с боклука на Пловдив става все по-крещящ. Кметът Костадин Димитров отсега ходи с мокра кърпа на главата, тъй като не е ясно кога ще се появи поредният скандален запис.

Припомняме, че битката за Пловдив беше изключително разгорещена. Местни гербери негодуваха срещу лидера си и неофициално плашеха, че ще се отлюспят. Това, разбира се, не се случи, вероятно заради личната намеса на самия Борисов. Все пак Градът под тепетата остана под негово владение. Броженията там започнаха още преди предсрочните парламентарни избори. Тогава все още не се очакваше Борисов да смени своя фаворит. Само месец по-късно герберите в града започнаха да коментират новия любимец.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече