Гласят Хекимян за зам.-кмет на София?

0

Напролет Борисов щял да компенсира журналиста, като го прати евродепутат в Брюксел

Безславно отпадналият на първи тур кандидат-кмет на София от ГЕРБ Антон Хекимян ще получи компенсация за провалената си журналистическа кариера. Според запознати, бившият шеф на новините в Би Ти Ви е гласен за заместник-кмет на столицата, писа „Уикенд“.

Тази позиция първо била предложена на Борис Бонев от „Спаси София”, но той предвидливо отказал, защото не му носела никаква реална власт. Зам.-кметът на практика изпълнява разпорежданията на градоначалника и не може да се похвали с кой знае какви привилегии в общината.


Затова Бонев се прицелил в поста Председател на Столичния общински съвет – позиция, която носи далеч повече дивиденти. Разбира се, изобщо не е ясно дали ще бъде избран за такъв. Може да се стигне до парадокса работата на общинския съвет да бъде блокирана, тъй като той не може да заседава, без да бъде избран председател.


Самият Хекимян пък, който след изборите се оказа безработен, нямал нищо против да седна в стола на зам.-кмет – особено ако получи доходоносен ресор. Освен това той трябвало да изпълнява важна мисия в общината – да осигури приемственост и присъствие на доверено лице на Бойко Борисов на „Московска” 33. Лидерът на ГЕРБ разчитал неговите хора в общината да замитат под килима пропуските в досегашното управление на столицата.


Според запознати, тази компенсация за Антон Хекимян далеч не е всичко, на което журналистът може да се надява. Наши отлично осведомени източници довериха, че на този пост Хекимян щял да прекара само до пролетта. След това Борисов му бил обещал да го изпрати като евродепутат в Брюксел. Мълви се, че бившата тв звезда има амбиции и към директорския пост на БНТ или поне член на СЕМ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече