Доган обръща ДПС от Турция към Запада

0

Източници от върховете на ДПС обясниха пред „Галерия“, че отстранените председател Муста-фа Карадайъ и заместник-шефът на партията Ахмед Ахмедов са били твърди поддръжници на курса към близост с Анкара. Официално те подадоха оставки, но истинската причина са техни совалки до турското посолство и в самата Анкара.

От лагера на Делян Пеевски и евродепутатите на Движението обаче настоявали за твърда ориентация към ЕС и НАТО. В крайна сметка Ахмед Доган е излязъл и лично е определил посоката – GO WEST.

Вероятно зад решението на основателя на ДПС се крие и анализ, че Движението е изчерпало електоралния си потенциал в настоящия му вид. Хората на Доган нямат перспектива да вземат повече гласове при чисто етнически вот, тъй като и в чисто техните райони населението масово намалява.

Не е ясно обаче дали Доган е готов с предложение за нов председател на Движението, който ще бъде избран на най-висшия форум в началото на следващата година, Дотогава Сокола ще ръководи ДПС.

За нов председател фаворит изглежда Делян Пеевски. Споменават се и имената на Хасан Азис, бивш кмет на Кърджали, както и на Филиз Хюсменова, настоящ депутат , бивш такъв в Брюксел и министър вя правителството на Сакскобургготски.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече