Зверски рекет във Варна обърнал вота на балотажа

0

Вотът във Варна е бил обърнат след нечуван рекет срещу бизнеса в града, обявиха депутати от региона пред „Галерия“. Както е известно, Благомир Коцев губеше на първи тур от кмета Иван Портних, но после го смаза с над 10 000 гласа в своя полза.

В последната година от управлението на гербера Портних висши кадри в общината са наложили нечувани корупционни схеми най-вече в строителството, където са големите пари. Дори солидните играчи били предупредени, че разрешения ще се издават срещу 50 евро на квадрат обратно за общинската софра. Една от най-могъщите групировки на морето отказала да повярва, когато сумата била обявена пред нейни представители. Бизнесмените, искали да строят огромен жилищен комплекс, изчислили, че подкупът гони 3 милиона евро.

Само през третото тримесечие на 2023 г. местните администрации в област Варна са издали разрешителни за строеж на 169 жилищни сгради с 933 жилища в тях и 87 919 квадратни метра разгъната застроена площ (РЗП) и на 80 други сгради с 43 388 квадратни метра РЗП.

Това е и една от причините бизнесмените в града да обърнат вота в полза на Благомир Коцев. Човекът на ПП-ДБ им дал твърди гаранции, че ще отпуши всякакви проекти с минимална намеса на администрацията и нула искания за „схеми под масата“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече