Бебе проплака в семейството на Алексей Петров

0

Бебе е проплакало в семейството на убития бизнесмен Алексей Петров, пише „Ретро“. Неговата племенница Нуши Огнянова-дъщеря на брат му Огнян, е станала майка за трети път. Новият наследник във фамилията се казва Мануел. Нуши вече е майка на две пораснали деца – син и дъщеря, но със съпруга й отдавна мечтаели и за трето дете, а съдбата най-после ги възнаградила.

Племенницата на Алексей Петров, както и почти всичките му роднини живеят в Тетевенско. Нуши се занимава с частен бизнес, а преди няма и месец е отворила клон на застрахователната компания на покойния си чичо и в кв. „Пеново“ в Тетевен. Три месеца след убийството на Петров цялата фамилия не спира да скърби за него. Фейсбук профилът на племенницата му е изпълнен със снимки от семейните им сбирки и спомени заедно, а мъката си тя изразява и с трогателни послания. „Отнеха ни го завинаги. Не можем и не искаме да повярваме, че е истина. Безмилостни и безсърдечни подобия на хора убиха един безценен човек, незаслужил такава съдба. Болката, сълзите, мъката, която ни причиниха, няма да останат ненаказани от най-големия съдник-ГОСПОД БОГ. Отнеха ти живота, Чичо, но ние. всички никога няма да те забравим. Почивай в мир, добра душице!“, пише в едно от тях племенничката на Алексей Петров.  Тя, братът, сестрата и майката на убития бизнесмен организираха помен на 40-ия ден от кончината му в тесен семеен кръг. След трагичната загуба на бившата барета и експерт по антитероризъм близките му продължават да не могат да излязат от шока и са силно разтревожени за здравословното състояние на майка му Диляна. Възрастната жена научи за разстрела на сина си от телевизията, след което бе на инжекции и под постоянни медицински грижи.

Първоначално дъщеря й Теменужка – сестра на Алексей, я бе взела при себе си в нейния дом  в Ловеч. След погребението на Петров обаче майка му пожелала отново да се върне в къщата си в село Градежница, а роднините я посещавали ежедневно, за да я наглеждат как е. Пенсионерката Диляна живее съвсем сама в скромната си къща, след като миналата година загубила съпруга си – бащата на Алексей Петров.

Бизнесменът бе показно убит  по време на редовната си седмична разходка на Витоша на 16 август 2023 г. Той бе прострелян в главата, а пряк свидетел на убийството стана треньорката по тенис Мирослава Михайлова, която го придружаваше по време на похода. Жената бе тежко ранена и лекарите едва успяха да я спасят. Тя е дала достатъчни данни и описание за извършителя, както и на фактическата обстановка, при която е отнет животът на Петров. Това каза неотдавна главният секретар на МВР Живко Коцев. Към момента Мирослава продължавала да се възстановява и й се оказвала специализирана медицинска и психологическа помощ. По случая с убийството на Алексей Петров работи голям екип от криминалисти, но до момента официално заподозрени няма.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече