Искат да спрат делото срещу Лютви Местан

0

Прекратяване на делото за катастрофата с Лютви Местан и връщането му в досъдебна фаза поискаха съдебните защитници на бившият политик и на другия обвиняем Юсеин Ахмед. Пътният инцидент, при който загина 6-месечно бебе стана на 14 април 2019 година на разклона край момчилградското село Загорско.

Искането бе направено по време на разпоредителното заседание по делото, което стартира отново след като предишният председател на съдебния състав се пенсионира.

В началото на заседанието Лютви Местан и защитникът му първо поискаха отвод на двамата прокурори по делото с мотив, че са предубедени и пристрастни. Искането беше отхвърлено от съда.

След това защитниците на двамата обвиняеми поискаха прекратяване на делото и връщането му в досъдебна фаза. Според адвокатът на Местан са допуснати груби и съществени процесуални нарушения в досъдебното производство. Бившият политик бил подал жалба в Софийската градска прокуратура и по нея имало образувано досъдебно производство.

Мотивът на защитника на вторият обвиняем Юсеин Ахмед да поиска прекратяване беше, че клиентът му трябвало да бъде част от делото в две качества – като обвиняем и като пострадал, защото бил ранен при катастрофата, а загиналото бебе е негово дете.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече