Ваня Григорова: Аз не се занимавам с Корнелия Нинова! Опасявам се обаче, че тя се занимава с мен

0

Това е тотално лицемерие. На тези хора им беше ясно, че с тях ще работим в Общинския съвет. А компроматната война срещу мен беше истерична. И затова няма как да очакват бързо да стигнем до диалог. Това заяви пред БНТ кандидатът за кмет на столицата и настоящ общински съветник Ваня Григорова.

„Когато отхвърляш дебат, организиран от националната телевизия, а пускаш псетата си да плюят срещу конкурента, това не е нормално политическо поведение. Успоредно с тези компромати Васил Терзиев трябваше да се яви на дебат, за да можем да сблъскаме различните тези, различните виждания за начина на управление на столицата. Той ще продължи „модела Софиянски“, опасявам се. И се скри зад гърбовете на пиарите си. Той вървеше с охрана на срещи, където и да отидеше. Това показва, че този човек няма да води открита и прозрачна политика“, заяви още тя и отбеляза, че страхът на Терзиев е бил в основата на компроматната война.

Запитана защо БСП не я е издигнала за председател на СОС, тя отговори, че са преценили, че за тази позиция трябва да бъде предложен човек с опит, юрист, който „да влезе в час“ с правилата.

Григорова подчерта, че тя не се занимава с Корнелия Нинова: „Опасявам се обаче, че тя се занимава с мен. Ние няма какво да делим. Надявам се да можем да работим ефективно в Столична община, а тя – на партийно ниво. Очевидно е, че след това, което се случи, аз не мога да имам никакви отношения с госпожа Нинова. Аз не съм партиен член. БСП имаше полза от това, че бях техен кандидат. Ние с колегите оттук насетне работим заедно за София, за да сме честни към избирателите“, отбеляза Ваня Григорова.

Тя заяви, че на 1 декември ще стане ясно дали машините са преминали цялата процедура по сертифициране и дали ще има ново преброяване на бюлетините за вота в София.

Григорова изтъкна, че няма съмнение, че в СОС ще има „някаква сглобка“: „В един момент сглобката на национално ниво ще се пренесе и на местно такова. „Обидата“ на ППДБ в един момент ще премине и ще се прегърнат с ГЕРБ. Ние сме в опозиция, тъй като сме единствените представители на лявото в СОС“.

Ваня Григорова допълни, че на този етап най-важен е бюджетът на София, който да бъде заложен в държавния.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече