Бившата пиарка на ПП: Лена носи тежки щети на Кирил Петков

0

„Историята с парапета бе моралният ми срив по отношения на Кирил Петков и Асен Василев. Всеки висш държавен чиновник в такава ситуация подава оставка или елегантно си тръгва“. Такъв безкомпромисен анализ направи бившият пиар на „Продължаваме промяната“ Диана Дамянова в подкаста на Ивелин Николов.

Един от най-авторитетните специалисти по градене на публичен имидж, която 15 години е работила за „Лукойл“, върна лентата към скандалните снимки, на които се вижда, че Кирил Петков прави непристоен жест спрямо Бориславова, докато двамата отключват врата на апартамент.

„Бях стресирана. Лена носи изключителни щети. Тя вулгарно реши да остане след скандала, за да бъде важна. Важна за Кирил, може би заради „парапета“. Тя е мисловният му гуру, но той така е решил. За съжаление, тя има много лоша политическа преценка. Млада е, не е живяла в България. Мисли,ч е историята започва от 1990 година, когато е родена. Нейната щета се донася до днес“, заяви за първи път публицно Диана Дамянова, която очевидно е решила, че е настъпил моментът, когато да проговори за отношенията по върховете на „Промяната“.

Пиар специалистката признава, че първоначално е вярвала искрено, че Петков и Василев имат потенциал да направят нещо добро за страната. Казва, че те винаги са имали политическа страст, за която обаче са нужни знания. Освен това най-вече Кирил Петков нямал уши да слуша специалистите.

Самата тя решава да напусне ПП, когато Петков и Василев не се вслушват в съвета й след падането на правителството им. Тогава Дамянова предлага да се поиска символична подкрепа от Борисов от 10 гласа, за да продължи управлението, тъй като друга алтернатива не се очертавала. Кирил Петков категорично отказал, което според Дамянова довело до унизителна ситуация днес „Промяната“ да е в сглобка.

Не е по-малко любопитен разказът как са били редене листите за участие в първите избори през 2021 година. Петков и Василев били обладани от мания, че някой ще им пробута неправилни хора. Затова кандидатите били избирани от телефонно тефтерче на Кирил Петков от харвардските курсове към Стопанския факултет в Софийския университет, които Петков инициира, преди да влезе във властта.

„95 процента от парламентарната група бе съставена от такива хора. Някои дори не живееха в градовете, откъдето бяха номинирани за депутати. Впоследствие се оказаха моралният критерий на Кирил и Асен. Така те чуваха само собствените си гласове“, безкомпромисна е Дамянова.

Що се отнася до рарива на Петков и Василев с Радев, според пиар експерта той е бил на външнополитическа тема и е избухнал, когато лидерите на ПП настоявали България да свали ветото за приемането на Македония в ЕС. Впоследствие избухнал и спор за шефове на службите.

Най-тежката оценка на Дамянова по отношение на бившите й колеги е категоричното й твърдение, че Борисов ще „изпие „Промяната“. В момента той бил в удобната позиция да не носи пряка отговорност за властта и да я разклати в подходящ момент.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече