Премиерът Денков каза кога ще си подаде оставката

0

Хубаво е да се занимавате с шампоани, веро и сапуни, защото с обслужване на ГЕРБ и ДПС до никъде няма да я добутате. Оставка днес, заяде се с премиера Цончо Ганев

Кога ще се извиниш на „Възраждане“, или ще си подадеш оставката? – с този въпрос, умишлено на „ти“ Цончо Ганев се обърна към премиера акад. Николай Денков по време на парламентарния контрол. Министър-председателят обаче бе бърз и остър в отговора си: „Ще си подам оставката, когато престанете да лъжете, което не знам дали ще бъде скоро“. С което си спечели овации от парламентарната група на ПП-ДБ.

„Не съм искал забрана на „Възраждане“. Не съм искал да изчегъртвам партията. Това са лъжи. Никога не съм поръчвал на службите да правят нищо спрямо партия „Възраждане“, това са долнопробни лъжи и няма за какво да се извинявам“, отговори Денков на атаката.

А Ганев контрира, че очаквал такова обяснение, защото Денков е „министър-председател по документи на ДПС и ГЕРБ“. „Щяхте тях да премахнете от всякъде и в следващия момент отидохте и почнахте да обслужвате по всякакъв възможен начин и ГЕРБ, и ДПС. Това ви бе изчегъртването – да приемете всичко и да изпълнявате нарежданията на Борисов и Пеевски“, продължи обаче депутатът.

И отново обвини останалите, че били „жълтопаветни розови демократи само на думи иначе неотроцкисти и неолиберали“, които бленували за забрана и изчезване на „Възраждане“. „Хубаво е да се занимавате с шампоани, веро и сапуни, защото с обслужване на ГЕРБ и ДПС до никъде няма да я добутате. Оставка, днес“, продължи да беснее Ганев.

Денков върна топката като заяви, че хората трябва да слушат внимателно кой взима решения в полза на България. „Не съм сигурен, че „Възраждане“ следват тези решения, а следват решенията, които са в тяхна лична полза“, заподозря премиерът.

А Искрен Митев от ПП-ДБ, през процедура по начина на водене напомни как „Възраждане“  „вчера услужливо не гласуваха в зала, за да бъде избран зам.-председател на НЗОК“, намеквайки че са обслужили интереса на ГЕРБ и ДПС. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече