Ето какво разказа изгоненият от Русия кореспондент на БНР

0

Почти шест години живее и работи в Русия журналистът и кореспондент на Българското национално радио – Ангел Григоров. Той беше изгонен от там, след като България експулсира руския журналист Александър Гацак.

„Аз не зная с какво точно се е занимавал Александър Гацак в България. Вярвам в презумпцията за невиновност”, каза Григоров по НОВА.

Почти веднага след екстрадицията на Гацак руските власти са привикали Григоров. „Бях поканен на разговор от директора на пресцентъра на руското Министерство на външните работи и заместника на говорителя на руското външно министерство – Мария Захарова. Човекът се казва Максим Бурляй. На срещата присъстваха господин от отдела, който се занимава с акредитирането на чуждестранните журналисти и моят куратор.  В началото на разговора казаха, че прилагат ответните мерки”, каза Григоров.

По думите му мнението за България в Русия е като за несуверенна държава, зависима. „Така изглежда България в очите на официалните руски власти, и не само България, а всички страни от ЕС”, каза Григоров. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече