Отиде си спасителят на Людмила Живкова

0

Навършиха се 50 години от зловещата катастрофа, в която Людмила Живкова се разминава на косъм със сигурна смърт.

Дъщерята на Тодор Живков оживява в жестокия инцидент, случил се през ноември 1973 г., единствено и само благодарение на намесата на своя шофьор Симо Тодоров. Близки на спасителя на червената принцеса съобщиха тъжната вест, че той се е споминал на достолепна възраст, но до последните си дни пазел спомена.

Неговата племенница Мария разкрива, че заради смелостта му и жертвоготовността му Людмила не загива на мястото на инцидента. „Вуйчо бил първо шофьор на д-р Мара Малеева, майката на Людмила. От 1968 г. е работил за нея. След това става шофьор на Людмила. Самата катастрофа се е случила на Околовръстното шосе посока към летището, където Людмила е изпращала баща си, заминавал на посещение в Полша. По време на изпреварване ги блъска москвич. Инстинктивно, в последния момент преди удара, вуйчо с дясната си ръка попречил да изхвръкне потрошеното тяло на Людмила от стъклото. Тя се ударила в него, но в силата на удара е можела да мине пред колата и тогава я чакала сигурна смърт“, разказва Мария.

Въпреки силните болки и на двамата Симо Тодоров натоварва в ТИР Живкова и моли водача да ги откара в „Пирогов“. За инцидента съпругът ѝ Иван Славков приживе казва: „Като я видях в „Пирогов“, едва я познах. Беше смляна като кайма. Ужас! Ударила се беше в предното стъкло на колата и имаше силно мозъчно сътресение“.

„За катастрофата се изписаха и изрекоха много измислици – че били наети убийци, че всичко било нагласено. Глупости, това е истината, казана от вуйчо“, споделя още Мария Тодорова.

Катастрофата, която преживява Людмила Живкова на 12 ноември 1973 г., преобръща живота ѝ. Дъщерята на бившия Първи оцелява по чудо. В болницата тя изпада в кома, която продължава повече от месец. Специалистите обясняват, че Живкова има увредени мозъчни клетки с последствие аневризъм. Поставят ѝ пластина на черепната кутия и ѝ правят повече от десет пластични операции във Франция. Година по-късно червената принцеса залита по източния мистицизъм и окултизма. Тя си отива неочаквано на 21 юли 1981-ва само на 39 години, а кончината ѝ е обвита в мистерия и до днес.

Людмила Живкова едва оцелява след фаталната катастрофа, случила се преди точно 50 г.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече