В Пловдив стопираха грандиозна далавера за 6000 кв. м.

0

Грандиозна далавера за близо 60 декара общинска земя се готви в Пловдив, но е стопирана от будни общински съветници от ПП-ДБ и „Възраждане“. Засега. Не е ясно дали няма да бъде направен нов опит за „Пробив“ на депутати от местния парламент.

Зад схемата е четирибуквена „ламя“, която строи в половината град, пише „Галерия“. Тя си е заплюла близо 34 декера в южния квартал „Коматево“.

Целта е те да бъдат приобщени към други 26, които фирмата вече тайноп ретжава. За целта обаче общинарите трябваше да гласуват статута на въпросните 34 декара да бъдат променени от пасища на земя в регулация. Точката беше вкарана от кмета на района Атанас Кунчев на последната сесия под номер 15.

Формалният повод беше,ч е там ще има парк и детска градина, поискани с подписка от над 3000 жители на квартала. Вносителите удобно премълчаха факта, че около минипаркчето и забвачницата ще изникнат и няколко сгради високо строителство.

За далаверата обаче граждани от „Коматево“ предварително бяха уведомили местни общинари. Така по предложение на групата на ПП-ДБ точката беше гласувана, но с изричната редакция, че на терена няма да може да се сложи и един камък извън детската градина и паркчето.

„Ламята“, която строи половината град, обаче едва ли лесно ще се откаже от плана си. Според запознати проектът е трябвало да донесе печалба от близо 30 милиона евро. И при толкова пари като нищо някои общинари може „внезапно“ да си променят меннието, страхуват се граждани на „Коматево“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече