Кошлуков брои 50 бона на фолк клуб за банкет на БНТ

0

Коледното парти на обществената телевизия насрочено за 20 декември в дискотека „Мегами“

Генералният директор на БНТ Емил Кошлукон не пести финансовия ресурс на обществената телевизия, за да подсигури 5-звездно коледно настроение на „държавните“ телевизионери. За втора поредна година Кошлуков нае фолк дискотеката „Мегами“, помещаваща се на партера на столичния хотел „Маринела“, за коледното парти на БНТ, което ще се проведе на 20 декември.

Още през лятото Емил Кошлуков е резервирал датата за коледния банкет на обществената телевизия, плащайки авансово сумата от 50 000 лева, научи „Уикенд“ от свои източници на „Сан Стефано“ №29. Заради ранното плащане Кошлуков е получил и бонус – за нуждите на БНТ са предоставени 10 стаи в хотел „Маринела“, които на 20 декември ше бъдат ползвани от служителите на телевизията, живеещи и работещи в провинцията.
Повечeто от работещите в обществената телевизия са доволни от традицията на началника си да

резервира едно от най-скъпите заведения

в София за банкетите на БНТ, но се намират и критици, които смятат за неумесно коледните тържества на издържаната от данъкоплатците обществена телевизея да се провеждат в дискотека, станала нарицателна с чалга програмата си.
„Защо е тази показност? БНТ не е „Плейбой“, а Кошлуков не е Хю Хефнър, че да провежда коледните тържества в нощен клуб, с меко казано, вулгарна слава. На миналото тържество на телевизията в дискотеката се пушеше, там вонеше на цигарен дим, въпреки, че по закон е забранено да се пуши в затворени прострнства. Едва ли не обществената телевизия става съучастник на нарушаването на законите в държавата!“, възмущава се доайенка от БНТ, пожелала да не съобщаваме името й поради страх от последващо уволнение.
„Винаги ще се намират критици. Да, вярно е, че в „Мегами“ се изявяват основно чалгаджии, но на коледното парти на БНТ

няма да гастролират фолк звезди,

а ще се свири джаз и хаус“, бранят генералния директор на БНТ в нюзрума на обществената медиа. Служителите на БНТ има защо да са доволни от началника си – всички работещи в държавната телевизия ще вземат коледни бонуси, а новинарите, операторите и редакторите ще получат 13-а заплата в пълен размер.


Любопитен детайл без връзка с Емил Кошлуков е, че дискотека „Мегами“ е собственост на Вълчо Арабаджиев, синът на пловдивското туристическо семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви, който беше подсъдим заедно с родителите си за данъчни измами в особено големи размери. През есента на 2018 г. Вълчо Арабаджиев беше тикнат в ареста, след като в хотелски апартамент в „Маринела“, ползван от него, в кутии за обувки и сейфове, беше открита сумата от над 10 млн. лв. Впоследствие обвиненията за данъчни афери срещу Арабаджиев – младши отпаднаха, а мястото му в килията на следствения арест за дълго заеха родителите му Ветко и Маринела. Към днешна дата проблемите на Арабаджиеви с правосъдието изглеждат разрешени.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече