Жената на Кирил Петков иска 120 лв. за торта

0

Пекарната на Линда прави луд оборот по празниците

Инфлацията удари и бизнеса на съпруга на бившия премиер Кирил Петков – Линда, която е собственичка на сладкарница в центъра на София. Тя вече предлага продукцията си на цени с 20% по-високи от преди, пише в. „Минаха години“.

Повишението в пекарната идва само дни преди коледните празници, но най-вероятно ще се запази и след тях. Допреди няколко месеца най-скъпата торта беше около 100 лв., а сега цената ѝ е с поне 20 лв. отгоре.

Същото се отнася и за останалите изделия като бонбони, курабийки и други засукани печива без глутен.

В други известни вериги сладкарници също вече се предлагат торти по стотина лева, но за масовия потребител цената си остава шокова. 

В по-непретенциозни щандове все още може да се намери торта за около 30-40 лв. Откриваеми са и по-евтини варианти в хипермаркетите по време на промоции.

Свикнала с клиентела предимно от „баровци“, и тази година сдобилата се наскоро с български паспорт Линда е затрупана с поръчки за празниците.

Пекарната ѝ се намира в топ центъра на София – близо до Орлов мост, и е за изработка на торти без захар и без глутен. Линда няма да работи само навръх Рождество и в първия ден от 2024 г.

В останалите почивни дни за целия народ ателието на канадката няма да удря ключа, а ще работи на пълни обороти. С годините клиентелата на Линда нараснала значително, а списъците с поръчки ставали все по-дълги.

Линда дори пуска коледни пакети  – с десерти, коледни курабийки и вино. Цената им не е „народна“, но пък вървят като топъл хляб.

„Цял живот се занимавам с торти и сладки продукти без глутен. Приятно ми е да правя специфични торти за хора, които имат непоносимост към глутен. Много от рецептите са от майка ми и баба ми, като те са адаптирани за безглутенови изделия“, пояснява Петкова водещата причина за по-високата цена на предлаганите изделия. Тя използва и само белгийски шоколад за творбите си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече