Мъжките тайни на Бойко Борисов

0

Носела му се слава на „сексуален булдозер“

Един от най-одумваните и най-цитираните мъже в България сега е Бойко Борисов – за кой ли път. По различни поводи той всеки ден бълва думи, думи, думи срещу неокоалиционните си партньори. Сутрин говори едно, а следобед – коренно противоположното.

Според политическите анализатори той е в състояние действително да развали сглобката, не само да генерира люти закони. Вече дори се заговори, че скоро пак ще бъде премиер – използвайки кризата в управлението, щял да пререди Мария Габриел, която би трябвало да смени Николай Денков в договорките за ротационно правителство. Основание за подобно очакване даде поредният ход на Борисов – той еднолично иззе преди дни ръководството на ГЕРБ в софийските структури, пише Зорница Веселинова в материал за рубриката „Под ключалката“ на в. „Минаха години“.

Мразовита януарска сряда преди 21 г. Часът е десетина минути след 9. Намирам се в Министерството на вътрешните работи – седя срещу сътрудничката на тогавашния главен секретар Бойко Борисов. И чинно чакам финала на „модния сеанс“: в началническия кабинет са „дизайнери“ от интендантството, донесли за първа проба генералската му униформа.

„Преди малко долу на входа ваши колежки приветстваха доста сърдечно господин Борисов“, подхвърлям на симпатичната чистачка, която ми прави компания, и която, както в последствие разбирам, е персоналната хигиенистка на наскоро „излюпения“ генерал. „Как няма да го поздравяват, ние сме във възторг от него – досега никой шеф не се е отнасял толкова човешки“, отвръща тутакси жената. Последва пояснението: „Преди да се представи на министъра, той ни събра и ни почерпи, „отчете се“ и по случай генералското звание, много е дружелюбен и мил“.

Онези от интендантството излизат от кабинета, моя милост влиза и що да види: помещение, голямо колкото бална зала, дълга правоъгълна маса, край която са наредени столове, а в дъното – главсекът, разлял се в огромно кожено кресло в цвят екрю зад гигантско бюро.

Борисов ме сканира от горе до долу и обратно, вади мазна усмивка „32 зъба“ и посочва стола, който е най-близо до бюрото. Сядам, отварям дамската си чанта и вадя диктофона. „Ама чакай, ти за какво си дошла“, многозначително се подсмихва домакинът. „Вие знаете, че съм дошла, за да ви интервюирам, от пресцентъра на министерството ме информираха, че сте съгласен да разговаряме.“ „Ама кой пък съм аз, че ще ме интервюираш, най-обикновен човек съм, нищо особено“, подхвърля главсекът. „Интервюирам и обикновени хора, които не са нищо особено“.

Престореното несъгласие продължава – може би с цел да го кандърдисвам: „А-а-а, ма защо, аз… съвсем редови българин от народа…“

Прибирам диктофона в чантата, ставам, вземам си палтото, казвам „довиждане“ и тръгвам към вратата. „Моля, върнете се“, чувам зад гърба си. 

Обръщам се: главсекът стои прав зад бюрото и ме гледа съвсем сериозно, онази усмивка се е изпарила от физиономията му. Заместила я е дружелюбна.

Започваме нормален разговор. Той е основата на материала, видял бял свят на 26 януари 2002 г. във вестник „Новинар“. 

Бойко и майка му

„Бойко е свестен и много човечен“, това е първото нещо, което чувам от сестра му Красимира няколко дни след разговора с тогавашния главсек на МВР. Каката потъва в спомените. Тя и Бойко израсли в задружно семейство. Майката Венета била начална учителка, а бащата Методи – пожарникар. В училището синът блестял с примерно поведение и отличен успех – завършил средното си образование с пълно 6 и златен медал. Обаче бил сред най-големите немирници в родната Банкя. Детската компания „Пакост“, чийто лидер бил именно Бойко, редовно тарашели чуждите градини. След пореден набег из комшийските ягоди мама грабнала „възпитателката“ и нашарила гърба на Бойко.

Една от великите лудории на Борисов като малък е внезапното му изчезване. В топла пролетна вечер той и негов братовчед буквално се изпарили. Татковците и майките ги търсили навред – тук – деца, там – деца, няма ги. Цялата рода се юрнала да ги дири и открили на едно площадче – „спортували“, мятайки лимонадени капачки. В юношеската възраст Бойко вече наблягал на други спортове – футбол, тенис и карате.

Още тогава, в зората на неговата популярност, приятелите намекваха, че е хала и в още едно отношение. По време на онзи разговор, който за малко да не се състои, попитах Бойко дали знае, че му се носи славата на сексуален булдозер. Отговорът бе светкавичен: „По-добре да съм сексуален булдозер, отколкото импотент“. Според Красимира брат ѝ не тича след жените – те тичат след него. 

„Не можете да си представите какво стана, когато той поотрасна – мама се бе превърнала в телефонистка. У нас звъняха какви ли не момичета, а и жени в по-напреднала възраст“.

По онова време Бойко живееше с банкерката Цветелина Бориславова. „Когато разговаряхме, господин Борисов заяви, че много обича Цвети“, вметнах аз. Каката отново се преселва в миналото – запознанството на Бойко и Цветелина станало в един автосервиз – тя закарала колата си за ремонт, той се оказал там по същото време. Причината за „късото съединение“ бил кавалерът. На следващия ден се свързвам по телефона с Бориславова и тя потвърждава: „Бойко честичко ми звънеше по телефона, аз отначало се дистанцирах, понеже ми изглеждаше доста самоуверен и надменен, но впоследствие свикнах“.

Цветелина Бориславова, с която настоящият лидер на ГЕРБ съжителства десетина години, е дългогодишен председател на Надзорния съвет на СиБанк. Тя и любимият ѝ Бойко заедно отглеждат заедно Веселина, дъщерята на крехката на пръв поглед дама от първия ѝ брак. Някогашният главсек на МВР също е загърбил предишната си женитба и няма друга. Неговата дъщеря се казва Венета, внуците Бойко, Иван и Виктория са от нея.

Роднински и комшийски езици информират, че Борисов е чудесен и грижовен син, баща и дядо. Навремето Евгения Живкова, внучката на някогашния Първи в държавата, бе на същото мнение: „През последните седмици от живота на моя дядо Бойко се грижеше за него като за свой човек“. 

Не е тайна, че в онези години Борисов се славеше като постоянното присъствие на ул. „Секвоя“, където се намираше къщата на Тодор Живков. 

Малцина обаче знаят, че е треперел над гаснещия Живков, че то е посещавал и в бившата Правителствена болница и е бил предпочитан негов събеседник.

Веднъж от дума на дума Борисов споменал пред Живков, че навремето чиновници от всякакъв калибър доста го удряли по кокалчетата, понеже дядо му бил „монархофашист“. Тато помълчал, помълчал и казал: „Ех, Бойко, ако знаех всичко това, когато трябваше, по друг начин щях да я наредя аз работата“.

Що се отнася до самия Бойко, засега добре подрежда и работата, и почивката си. Преди години Бориславова ме информира, че вечер отдъхвал с вестници в ръка. Според „показанията“ ѝ четял всички издания без изключение. Явно сега е минал на сайтове, тъй като доста вестници вече изчезнаха.

Той умира за домашните си питомци – няколко български овчарски кучета, кокошки, фазани, яребици. В разговорите с мен и сестра му Красимира, и Цветелина Бориславова споделиха, че рисува много добре – прави копия на пейзажи, сътворени от известни художници, слага им рамки и ги подарява на приятели. От време на време „гали“ струните на китарата. Не пуши, почти не пие. Не е махнаджия по отношение на храната, предпочита постните манджи, рибата, попарата с чай и сирене. Злите езици коментират, че не е придирял много и на жените, с които е имал интимности…

Според психолози неговият сексапил е патриархален. по всяка вероятност създанията от силния пол в обкръжението му са безлични фигуранти, за да може той да изпъква като Краля-Слънце, който не търпял край себе си красиви и обаятелни мъже.

Що се отнася до жените във висшите управленски кръгове на ГЕРБ, поне 90% от тях са доказано непривлекателни и подбрани така, че да парадират не само с фасадата си, а и с липсата на възпитание.Типични примери: Искра Фидосова, Цецка Цачева, Румяна Желева. Те са част от харема на Бойко, в който е събрал предимно каки и лелки, прекланящи се пред него. във въпросния харем периодично влизат и мисирки (както той нарича журналистките, които го отразяват – бел.ред.), чиято заветна мечта е да се доберат поне до длъжността зам.-главен редактор или да се вредят като водещи на тв предавания. За съжаление повечето от тях успяват именно благодарение на връзката си с лидера на ГЕРБ.

О, времена, о, нрави!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече