2 наказания за 6 мин: Тошко Йорданов сравнява депутати с полов орган, председателя – с инсект

0

Българите може да ви „изметат като боклуци, каквито всъщност сте“, „сборище на морално деградирали нещастници“, предупреждава лидерът на ПГ на ИТН

Две наказания в рамките на едва шест минути отнесе председателят на групата на „Има такъв народ“ в парламента Тошко Йорданов.

Още в началото на заседанието той излезе на трибуната за процедура по начина на водене, в която заговори за вчерашните безредици в пленарната зала и за конституционните промени. В речта си каза и редица обиди за колегите си депутати.

Първата обида отнесе председателя на НС Росен Желязков. „Унизително беше да има безредици в залата, а вие, господин председател, стоите като някаква муха отзад и се правите, че не се случва“, обърна се той към Желязков, напомняйки за вчерашните безредици.

След това по същата линия продължи и за колегите си: „Вчера в тази блокада имаше и хубав момент, когато вие, господин председател, се правихте на разсеян. Там се сбиха мъжете от ДПС с мъжете от „Възраждане“, а момиченцата от ПП-ДБ снимаха с телефончета като кифлички. Ние не сме дърпали вчера кабели, за да ги защитаваме, но вие, момиченца от ПП-ДБ, гледахте как големият батко Делян Пеевски и малкото му братче Делян Цонев удържат фронта. А вие като едни мъже с вагини снимахте с телефон“.

По-нататък Йорданов отново заяви, че настоящото Народно събрание връща комунизма в България. Заплаши колегите си, че българите може да ги „изметат като боклуци, каквито всъщност сте“, както и че Партийният дом може да пламне отново. За финал обяви, че това е „сборище на морално деградирали нещастници“.

За думите си Йорданов отнесе една забележка и едно порицание. Така той има вече 10 наказания в 49-ото НС.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече