Екатерина Захариева от ГЕРБ е осиновила дете

0

Бившата външна министърка в третия кабинет на Бойко Борисов и настояща депутатка от ГЕРБ Екатерина Захариева е осиновила дете.

По време на пандемията тя е прекарала осиновителски курс.

„Държавата трябва да осигури подкрепа на кандидат-осиновителите, няма как да се мине без курсове и обучение. Аз имам личен опит от такъв курс, защото аз съм осиновител. Беше по време на най-тежките условия на Ковид. Аз бях впечатлена от професионализма. Беше онлайн, но отговориха на доста голяма част от въпросите, които лично аз имах и всеки осиновител предполагам. Дори и за решението и преценката на органите след това дали да те впишат в регистъра, защото чисто формално може да отговаряш на условията – да нямаш заболявания, да имаш доходи, но психически да не си подготвен за тази стъпка“, каза Захариева преди дни от трибуната в Народното събрание. Повод за коментара ѝ бяха дебатите по изменения в Семейния кодекс.

Депутатката е омъжена от 17 години за архитект Ангел Захариев, който има дълга кариера в градоустройството. Двамата нямат деца, но Захариева често пуска снимки с племенника си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече