Статуите от МОЧА подготвени за сметището във Враждебна!

0

Договор между фирмата с флекса и дружество за извозване на отпадъци издаде, че разпарчатосаните фигури от на войника, работника и майката с детето от Паметника на Съветската армия са били подготвени за изхвърляне на сметище за строителни отпадъци в столичния квартал “Враждебна”. 

Договорът за извозването е сключен на 12.12.2023 г., а самите действия по изхвърлянето на елементите от монумента е трябвало да започне през нощта на 14 срещу 15 декември, става ясно от разпореждане на Административен съд – София град, с което се спира демонтажа.

“По делото са представени и договор от 12.12.2023г. между „Кран Комерс“ ЕООД и „Софинвест“ ЕАД с предмет приемане на строителни отпадъци, направление 14/15.12.2023г. за превоз на отпадъци от обекта „Демонтаж на бронзови фигури и барелефи от „Паметник на Съветската армия““ до площадка – депо „В.“, решение на „Кран Комерс“ ЕООД за извършване на дейност по Закона за управление на отпадъците, предписание за опазване на зелените площи СЕК-ВК66-547 от Директора на дирекция „Зелени системи“, протокол за определяне на маршрут на движение на извънгабаритно превозно средство и разрешително за движението му”, се посочва в разпореждането на АССГ, публикувано официално на сайта на институцията. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече