Руди Гела се видя като българския Виктор Орбан

0

МЕЧ ударно набира подписи за регистрация в съда, мъсти на бившия обвинител №1

Бързи, смели, сръчни – с тази мотивация лидерът на МЕЧ Радостин Василев натиска последователите си да му събират подписи за регистрация на формацията в съда. Руди Гела, както е по-известен бившият спортен министър в обществото, учреди партия, но няма нужните парафи, за да я запише законно пред властите.

Верният му пудел Деян Петков – и той като лидера си бивш депутат от „Има такъв народ”, също е под обстрел заради ниската активност на последователите на Радостин Василев, тъй като бившият министър бързал, за да изпревари регистрация на партията на Иван Гешев, научи „Уикенд”.
Бившият главен прокурор би тъпана, че създава изцяло българска партия, ценяща семейните нрави и ценности, и далеч от „всякакви посолства”, и Руди Гела видял остра конкуренция в нишата за гласоподаватели. Василев мечтаел да е българският Виктор Орбан – унгарският премиер, който според мнозина е върл путинист, но също според мнозина агресивен защитник на националните интереси на държавата си и славещ се с неизменно огромен рейтинг. Проблемът за родния Орбан с прекомерната употреба на вакса за коса обаче бил проектът на Гешев, който също се вторачва в пробългарската ниша и припокрива идеите на МЕЧ.


Двамата изпаднали зад борда довчерашни властници от доста време водят тиха война, след като бившият обвинител №1 поиска имунитета на Руди Гела, а той го наруга през социалните мрежи. Затова и лидерът на МЕЧ наредил ударно да се събират подписи за създаването на партията, преди Гешев да се осъзнае и да го измести от пиедестала на защитник на българския интерес. В скрит форум в интернет активисти на МЕЧ вече се карат на коя страна ще застане партията, като мнозина дори се бунтуват, че Гешев може да ги изпревари и пръв да запише пред съда формацията си, която имала същите интереси за защита на родните приоритети. Иначе, според политолози, електоралното влияние и на двете задаващи се партии ще гравитира в границите на около 0,3-0,6%, тоест нищо и половина.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече