Новият кмет на Кюстендил ще прибира 7500 лева заплата

0

Предложение заплатата на кмета на Кюстендил инж. Огнян Атанасов да е около 7500 лева ще гласуват на предстоящото си заседание съветниците. На предишното заседание докладната градоначалникът да взима 8 490 лева беше отхвърлено.

Размерът на градоначалническата заплата по норматив може да е до 90% от министерската заплата, поясниха финансисти. На предишното заседание беше предложено кметът инж.Атанасов да взима близо 8 500 лева, но това не беше одобрено. Сега е направено ново предложение, като на заседанието на комисията по финанси четирима са гасували „за“, трима са се „въздържали“. 

Заседанието на общинския съвет е на 29 декември. Тогава ще се гласува и каква да е заплатата на председателя на ОбС. Ще се гледа и предложение за размера на възнаграждението на 37-те съветници. То ще е 70% от средната заплата на общинската администрация, което ще направи около 800 лева месечно. 

„За да тръгне градът напред –  и кметът, и съветниците трябва да взимат добро вънаграждение. Както и администрацията“, коментират местни активисти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече