Борисов: Като дойде 6-ти март, ще видите каква ще е ротацията

0

Честита Нова година! Да сте живи, здрави, да е мирна, щастлива. Като дойде 6-и март – ще видите каква ще е ротацията.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посрещна журналистите в Бургас. „Благодарение на „некоалицията“ за всички кметове и населени места се отпускат немалко пари, които са възможни само заради това, че има правителство. Видяхме какво беше по време на служебните кабинети. В тази ситуация по-добре да се съсредоточим в работа с партиите, хората и структурите. Когато действа принцип на жесток самоконтрол между всички участници в управлението, мисля, че това към момента е добро за държавата.

Има ясно разписано споразумение – Денков – Габриел. При ротацията Габриел – Денков“, добави той.

За евентуална смяна на министри при ротацията, Борисов посочи: „Ще се направи анализ на всеки един. Ако има такива, които не са се справили добре, нямат голям напредък, ще бъдат сменени“. Той оцени работата на Калин Стоянов като „много добра“ от гледна точка на Шенген и опазване на границите. Борисов изрично благодари на австрийския бизнес, който е инвестирал в България за отвореното писмо, което е написал до австрийските политици.

За да влезем в Шенген и по суша, трябва да покажем надеждна охрана на границата, смята Борисов. „С общи усилия на държавата, на президента включително, можем да успеем за няколко месеца“,

прогнозира лидерът на ГЕРБ. Качествени хора има във всички парти, но ДПС ясно са заявили, че министри в кабинета не искат, коментира още той. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече