Битката продължава и след изборите: Портних захапа новия кмет заради Морската градина

0

Битката за властта във Варна продължава с пълна сила и след изборите. Дългогодишния кмет Иван Портних атакува здраво настоящия Благомир Коцев заради паркинг в морската градина. Според кадъра на ГЕРБ според него е съда е решил паркингът да бъде премахнат. Коцев обаче си прави оглушки, защото паркингът се ползва от неговия комплекс „Хоризонт“, пише „Галерия“.

„Вече 10 дни Коцев не изпълнява решението на Върховния съд за спирането на колите в Морската градина по алеята към зоопарка и „Хоризонт“!“, написа Портних. „Решението на съда е от 18 декември! Решението е окончателно и не подлежи на обжалване! Коцев е длъжен веднага да го разпореди слагането на забранителните знаци за кои на входовете на Морската градина, а де да допуска колите до частния си незаконен паркинг на „Хоризонт“ докато се напълни, кака е обявил във ФБ“.

„Полицаите от Общинска полиция ще следят и спират всеки, който няма осигурено паркомясто и разрешение за паркиране. Входът откъм зоопарка също е ограничен до съществуващите паркинги и ще остане така до трайното и устойчиво решение за пълно ограничаване на автомобилите в парка“, пише Коцев, измачквайки се йезуитски от решението на ВАС.

Коцев, паркингът не е паркинг и има алеи, а не улици!, И основателна причина ли е ходенето с кола на заведение в Морската градина?!

Всъщност в прав текст Коцев казва, че частният му паркинг пред „Хоризонт“ за който съдът се произнесе, че е незаконен, ще е опорният паркинг на Морската градина.

Ако Коцев още днес не изпълни решението на ВАС, означава, че лично той и семейството му се облагодетелства!

Това е остър конфликт на интереси и веднага ще бъде сезирана прокуратурата, написа Иван Портних. Между временно той и групата общински съветници от ГЕРБ пуснаха сигнал до прокуратурата заради паркинга.

Портних обвини, че политическите партньори на Коцев, които му помогнаха да спечели изборите, готвят презастрояване на няколко фронта. Според бившия кмет 20 000 гласа са дошли от партията „Алтернативата на гражданите“ и от движението на Александър Дерменджиев, шеф на завода за боклук във Варна. Те и „Възраждане“ крепили мнозинството на Коцев. Срещу това щели да получат апетитни места за строителство в Морската градина и Аспарухово.

„Галерия“ се опит да се свърже с Коцев за отговор, но на обажданията ни отговори само депутат от „Промяната“, изнесъл голяма част от кампанията във Варна. Това са безкрайните лъжи на Портних. Пищи, защото му секнахме схемите сподели политикът, като ни припомни наше разследване как години наред в Общинския съвет е имало звено за рекет, което е искало от строителите по 50 евро на кв. м. жилищна площ, пише още „Глерия“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече