Денков стана дядо тайно (СНИМКА)

0

Премиерът Николай Денков е станал тайно дядо, при това не на едно, а на две внучета. Наследниците на 61-годишния министър-председател са проплакали в Испания, където живее дъщеря му от първия брак. Тя е омъжена за испанец и е майка на две малки дъщерички. Внучките на Денков му били на гости у нас за Коледа, а дядо им ги изненадал с щедри армагани.

„Дъщеря ми е глобалист – първо учи тук, направи докторантура в Белгия, а после работи и в Австралия“, хвали се премиерът, който пази имената на двете си деца в абсолютна тайна. За сина си засега не обелва дума. Известно е обаче, че биологичните му наследници не са от настоящата му половинка Славка Чолакова, която също има син и дъщеря от първия си мъж Пейчо. Оказва се, че любовта на премиера и премиершата навремето е била забранена. Романът им започва преди доста години благодарение на науката, която ги събира. Двамата се запознават във Факултета по химия и фармация в СУ, когато Славка все още е омъжена за първия си съпруг и баща на двете ѝ деца. Проф. Чолакова първо била студентка на Денков, а после и докторант, а накрая му станала и любима.

„Последните шест месеца за мен бяха доста трудни, защото Ники много ми липсваше в работата и не можехме заедно да правим научни дискусии, а дискутирахме основно политическите въпроси. Надявам се, че когато стане вицепремиер, ще има повече време за факултета“, жалва се неотдавна премиершата.

Денков е приел нейните две деца като свои и ги е отгледал. Доведеният син на премиера от ПП е завършил Националната природо-математическа гимназия „Академик Любомир Чакалов“ в София, а после е продължил образованието си в чужбина. До 2019 г. Станислав е следвал мениджмънт в университета „Уоруик“ във Великобритания, където таксата за обучение за година е около 33 хиляди паунда, или близо 75 хиляди лева. В момента доведеният син на Денков работи в софийския офис на голяма американска компания. Сестра му Диана пък е възпитаничка на Софийския университет и работи в екипа на майка си Славка в Софийския университет и е хоноруван преподавател във Факултета по химия и фармация.

Първият съпруг на бъдещата премиерша Славка и баща на децата ѝ се казва Пейчо Чолаков и е посочил, че работи в Община Гоце Делчев. Той също има втори брак и дете от настоящата си съпруга, но поддържа връзка и със сина, и с дъщеря си от съвместния им живот със Славка.

Празниците премиерското семейство прекарало в чисто новия им дом, намиращ се в модерна кооперация на метри от американското посолство в София. Апартаментът им се простира на цели 154 квадрата и е закупен за 286 608 лева преди година. Те притежават още два апартамента в София, както и къща в Панагюрище. Освен от научната работа премиершата Славка печели и от частен бизнес. Тя е съдружник и управител на фирма, регистрирана в столицата, която се занимава с изследователска дейност в областта на естествените, медицинските, селскостопанските и техническите науки.

Денков с жена си Славка, сина си и двете си доведени деца

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече