Вижте кои депутати са говорили най-много в НС и кой е мълчал! Рекордьори са Тошко Йорданов и хората на Копейкин

0

Кой колко е говорил в Народното събрание и кои не са казали нито дума от трибуната? Първите три места в класацията по говорене са на „Възраждане“. Те са приказвали съответно 17, 12 и 11 часа.

„Оценките трябва да ги дават избирателите, не ние, ние правим това, заради което сме пратени тук – да създаваме закони, да ги защитаваме, да оборваме лъжите на опонентите ни и да защитаваме българските национални интереси“, каза пред Би Ти Ви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Също първи, но по брой изказвания, е Тошко Йорданов от ИТН. Той е взел думата цели 347 пъти.
„Аз от вас научавам, че имам толкова изказвания, но те са къси изказвания. Иначе има много поводи за говорене, защото управляващата сглобка твори глупост след глупост“, обяснява депутатът на ИТН.
Рекордьори има и от БСП – с по 6 до 8 часа от трибуната.

„Да, 6 часа не е малко, учудвате ме, че съм говорил толкова много. Но е малко от гледна точка на това какви безумия се случиха в този парламент. Дадоха се оръжия за Украйна, започна реално разоръжаване на българската армия, дадоха се милиарди пари, а няма нищо насреща“, заяви Борислав Гуцанов от БСП.
Част от народните представители от управляващите партии са записали сериозно участие, всеки по своите ресори. А лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е говорил в залата точно 3 минути и 28 секунди.

На обратния полюс – има депутати със скромен принос и направо с никакъв към говоренето в НС. Депутатите без нито едно изказване от трибуната в този парламент са 22. Сред тях е Делян Пеевски.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече