Яне Янев вдигна кръщене на дъщеря си с 250 гости (Снимки)

0

Кръщене като национален празник са вдигнали Яне Янев и съпругата му Галя за своята единствена дъщеричка Яна. 1-годишната им наследничка встъпила в христовата вяра в черквата „Св. Димитър“ в село Малки Цалим, където се намира огромната ферма на Яневи. На грандиозното тържество били поканени 250 гости, които останали изумени от уникалния кетъринг, биохраните, произведени от фермата на Янев, и блестящата организация на събитието. Ритуалът по кръщението бил воден лично от Неврокопския митрополит Серафим.

Да уважат семейство Яневи дошли колеги на политика и жена му, която бе съдия в София, кметове, бивши министри, общински съветници, близки и приятели от цялата страна. Масите били отрупани с всевъзможни деликатеси от биопродуктите, произведени в голямата ферма на Яне Янев, която бившият лидер на РЗС върти след оттеглянето си от активната политика. Там той отглежда телета, крави, кокошки и произвежда всякакви продукти. На кръщенето на щерка си бившият премиерски съветник гостил приятелите си с първокласни стекове от телешко месо, приготвени на пещ от камък. Пиршеството продължило до зори.

Янев стана баща за пръв път през миналата есен на 51-годишна възраст. Дъщеричката му, която носи името Яна Янева Янева и е кръстена на него, била дълго чакано и мечтано бебе. Бившият шеф на РЗС и жена му имат 15 години разлика. Двамата се ожениха на грандиозна сватба през 2011 г., когато той все още бе във властта. С Галя сложиха подписите си под брачното удостоверение в присъствието на кумовете, най-близките си роднини и приятели на поляната край Роженския манастир. По-късно сватбеният кортеж се отправи към град Сандански, където всъщност Янев е роден. Там, в храма „Свети Георги“, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Натанаил венча младоженците според каноните на Българската православна църква. На пищното тържество след това присъстваха над 350 души, като гостите от страна на булката били около 30 човека, докато всички останали били близки и роднини на политика.

Любовната история на Яне и Галя започва още през далечната 2006 г., когато се запознават случайно на предизборна среща на Янев в Червен бряг. Тогава красавицата е само на 19 години, но бързо заживява на семейни начала с политика. Цели 16 години двамата мечтаят да продължат рода си, а щастието да станат родители идва едва през есента на 2022 г. Галя е юрист по професия и дълго време работеше в съдебната система в София, преди заедно с мъжа ѝ да решат да напуснат столицата и да се върнат в родния му Сандански, където да водят по-спокоен живот, далеч от светлините на прожекторите и да се грижат за семейната ферма.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече