Бездънна яма: 75 бона за микрофони на депутатите

0

С нова озвучителна система ще се сдобие пленарната зала в бившия Партиен дом. Това става ясно от обществена поръчка, публикувана от администрацията на Народното събрание. Системата обаче няма да бъде закупена, а само наета, и то за една година. За целта се заделят 63 000 лева без ДДС, а с налога сумата набъбва до около 75 000 лева. Това означава, че всеки месец НС ще плаща за ползване на системата по 6200 лева.

В обхвата на поръчката се включват окабеляване, монтаж, тестване и въвеждане в експлоатация на озвучителна система както в самата зала, така и в техническите помещения. Наред с това ще трябва да се демонтира и старата система. Парламентът си запазва правото при нужда да заяви допълнителна техника. Това обаче ще стане чрез сключване на анекс към договора. В документацията по поръчката е записано, че конфигурирането на системата трябва да се извърши при добро познаване на целия процес в залата.

От администрацията на НС подчертават, че процедурата е от изключителна важност и от добрата ѝ реализация зависи протичането на пленарните заседания без проблем. Това на свой ред изисква максимална сигурност и бързо реагиране при проблем. Освен микрофони на председателското място на президиума ще има и екран от поне 5 инча, чрез който да може да се управляват останалите микрофони в залата, включително и тяхното заглушаване.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече