Тагарев поканил на водосвета Росица Кирилова, вместо Росица Кирова

0

Не им върви на политиците на тазгодишния Йордановден. Оказа се, че министърът на отбраната Тодор Тагарев е поканил на Богоявленския водоствет на бойните знамена певицата Росица Кирилова вместо зам.-председателя на Народното събрание Росица Кирова.

За конфузната новина съобщава „Гласове“, като медията уточнява, че разполага с поканата от името на министър Тодор Тагарев, изпратена до изпълнителката на „Боса по асфалта“. 

На сгрешената покана вместо името на зам.-председателя на парламента и депутат от ГЕРБ Росица Кирова на ръка е написано това на певицата Росица Кирилова.

Въпреки грешката в името й политикът Росица Кирова взе участие в ритуала в събота в София, заедно с президента Румен Радев, вицепрезидента Илияна Йотова, премиера Николай Денков, кмета на София Васил Терзиев и министъра на отбраната Тодор Тагарев.

Липсата на покани за депутатите да участват във водоствета на Йордановден предизвика и друг скандал. Първо председателят на НС Росен Желязков от Виетнам смъмри Тагарев, а след него и лидерът на ДПС Делян Пеевски призова военния министър да бъде мъж и да поеме лично отговорност за гафа. 

Първоначално от МО заявиха, че протоколът е спазен, но по-късно стана ясно, че експерт в министерството на Тагарев подава оставка заради неизпратените покани до депутатите за Богоявленския водосвет. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече