Българин краде близката на Путин Мария Захарова с кон

0

Наскоро в социалните медии се появи любопитна информация – обща снимка на българина Борис Анзов и говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. В текста под фотото се твърди, че роденият в Гоце Делчев българо-руски бизнесмен, журналист и бивш служител на българското консулство в Москва и Захарова са обвързани в брак.

„Не бих желал да коментирам личния си живот, за да не създавам проблеми. Защото и любовта също обича тишината“, каза за „България Днес“ 43-годишният Анзов. Той обаче не отговори нито с „да“, нито с „не“ на въпроса дали наистина е съпруг на Мария Захарова. Според публикации в руските медии говорителката на външното министерство на Русия вдига зрелищна сватба през 2005-а в Ню Йорк с руския бизнесмен Андрей Макаров. Известно е, че Захарова не обича да говори за личния си живот. Едва когато живеещият в Ню Йорк руски фотограф Николай Комисаров помества снимките от сватбата й в интернет и те мигом се разлетяват по целия свят, „гласът“ на руското Министерство на външните работи казва, че „се появява на публични събития със съпруга си“. Това е нейният отговор защо нито преди, нито след бракосъчетанието двамата съпрузи не са попадали нито веднъж един до друг в светлините на прожекторите.

Яхнал Буцефал, Борис Анзов се готви да краде Мария Захарова
Яхнал Буцефал, Борис Анзов се готви да краде Мария Захарова

Нашият сънародник обаче явно е роден с повече късмет. През годините той се е щракал необичайно често за чужд журналист със Захарова. Пред вестника Анзов заяви, че двамата с нея били колеги от московския Университет за дружба между народите „Патрис Лумумба“. В Русия българинът, непожелал да разкрие дали наистина е брачен партньор на говорителката, попада още като тийнейджър, тъй като баща му – бизнесменът Кирил Анзов, работи там.

Очевидно между нашенеца и руската говорителка наистина има нещо, защото през март 2021 година Анзов се опитва да открадне Захарова, щурмувайки с кон външно министерство, където тя работи. В резултат българинът е арестуван от руската полиция и романтичната история завършва с престой зад решетките.

Разделението е скъпо, екипната игра – успех, за „24 часа“ е чест да разказва за Достойни хора

„Не бях сам, когато опитах да открадна Мария Захарова. С мен беше цял ансамбъл казаци. Вярно, бяхме въоръжени с един пейнтболен автомат и ножове, но то си е част от кавказките традиции. А пък ние, българите, не знаем, че с кавказците сме едно племе. Аз им го обясних, когато ме питаха защо съм бил в кавказки одежди, а не в български“, разказа ексдипломатът. Анзов добавя, че зрелищната акция се разиграла на 8 март пред руското външно министерство.

Бившият дипломат е близък с говорителката на руското външно министерство
Бившият дипломат е близък с говорителката на руското външно министерство

„Няма да навлизам в подробности защо се стигна до това, много лични неща, големи емоции са“, подчерта Борис Анзов. „Четирима човека бяхме арестувани. Имаше и една украинка, която беше собственичката на коня, който яздих. Животното се казваше Буцефал, бях го издирвал няколко месеца в цяла Русия. След това ни държаха шест часа в полицията. И коня бяха арестували. Диваци! А той си беше ударил крака, като са го дърпали. Жената, собственичка на коня, и тя беше с нас в ареста. След това се наложи да й плащам за нараняването на Буцефал“, сподели московчанинът от Гоце Делчев. „Мария Владимировна трябваше да излезе, но полицията осуети всичко“, не може да се примири със ситуацията и досега Анзов.

Българинът е много горд от публикациите в западните медии, че „опитът да се открадне говорителката на руското външно министерство е втората по безпрецедентната си наглост акция в Русия след приземяването на германеца Матиас Руст с неговата „Чесна“ на Червения площад“.

„Сградата на ведомството на Сергей Лавров е една от най-охраняваните в Русия. След нашата акция смениха целия протокол. И сега на всеки половин час покрай оградата обикалят по двама въоръжени с автомати милиционери. А преди това само един стоеше в будка отпред“, твърди екскадърът на българската консулска служба в руската столица.

Според българо-руския бизнесмен появата на Мария Захарова с българска носия в медиите се дължало както на „служебните му контакти, така и на личните му отношения с нея“. „Тя можеше да откаже или да ми прати една снимка и да ми каже: „Не я публикувай“, но тя го направи открито, осъзнато, сърцато. Мария винаги е била добронамерена към България“, убеден е Анзов.

Той не скрива, че поне 10 пъти се е виждал и с руския президент Владимир Путин. „С мой познат от България му подарихме икона след една от годишните срещи на журналисти с Путин. Охраната тръгна да ни спира, той обаче ги спря. Каза им: „Стойте!“. А охраната му е много солидна. Половината журналисти на конференцията са всъщност охрана. Но иконата мина през три проверки – и на скенер я гледаха, и я опипваха, и видяха, че не представлява опасност“, доверява любимият журналист на Мария Захарова.

На въпроса, който вълнува целия свят – дали Путин има двойници, Борис Анзов отговори, че не разполага с информация, но е виждал руския президент отблизо още в самото начало на встъпването му в длъжност и може да каже, че „има голяма разлика – сега е много по-красив“.

„Аз обаче посещавах мероприятията с участието на Путин с една цел. Исках да му се оплача пред целия свят, че Мария не искаше да ходи с мен на театър. Защото, както казват руснаците, ако не се жалваш на царя, надолу нищо не става. И вярвам, че той щеше да й даде веднага команда за това“, сигурен е българинът, опитал се да открадне говорителката на руското външно министерство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече